Αρχική Άλλες ειδήσεις Συμπαράσταση στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Μεγανησίου δηλώνει ο Σύλλογος Εκπ/κων ΠΕ...

Συμπαράσταση στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Μεγανησίου δηλώνει ο Σύλλογος Εκπ/κων ΠΕ Λευκάδας

0

sikelianos-sillogos-ekpaideytikon

ΘΕΜΑ: «Συμπαράσταση στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Μεγανησίου»

Σε μια εποχή ασφυκτικής λιτότητας και οικονομικού στραγγαλισμού των κοινωνικών δαπανών η δημόσια παιδεία, θύμα κι αυτή των προωθούμενων «μεταρρυθμίσεων» και του υπογεγραμμένου μνημονίου για την εκπαίδευση(Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Αρ. Φύλλου 94, Νόμος 4336/14-8-2015, σελ.1026-1027), αντιμετωπίζεται με αυστηρώς λογιστικά κριτήρια. Αφαιρούν με αυτό τον τρόπο, όπως θεωρούν, το «λίπος» της εκπαίδευσης με δραστική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης!!! Όλα αυτά συμβαίνουν  σε απόλυτη «ευθυγράμμιση» με την έκθεση του ΟΟΣΑ (2011), η οποία αναφέρει στη σελίδα 44: «Αναποτελεσματικό δίκτυο μικρών σχολείων, μικρός αριθμός μαθητών ανά δάσκαλο και μικρό μέγεθος τάξης».

Οι υποβιβασμοί, οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων και η γενικότερη πολιτική αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης δεν θα υλοποιηθεί, αν απέναντί της βρει ένα οργανωμένο και δυναμικό εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα.

Η αμετακίνητη και αδιαπραγμάτευτη θέση του Συλλόγου μας σχετικά με τις προτάσεις που γίνονται κάθε χρόνο για μεταβολές στις σχολικές μονάδων είναι η εξής:

Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πρόταση κατάργησης, συγχώνευσης ή υποβιβασμού σχολείου του νομού μας, ακόμη και σε περιπτώσεις σχολείων που με βάση το νόμο, λόγω μείωσης του μαθητικού δυναμικού,  θα δικαιολογούνταν η υποβάθμισή τους μια και τα σχολεία αυτά προέρχονται από καταργήσεις άλλων σχολείων.

Για δε το Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου, δεν θα πρέπει να αγνοηθεί ότι λειτουργεί κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Το να μένεις σ’ ένα μικρό νησί δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μπορεί να έχουν γνωρίσει πολλοί το καλοκαίρι στις διακοπές τους. Μόνο αν ζήσει κάποιος χειμώνα καταλαβαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι.  

Η ανασφάλεια, η αγωνία ακόμα και ο φόβος  για θέματα υγείας και εκπαίδευσης είναι από τα σημαντικότερα προβλήματά τους. Ειδικά, αν είσαι γονιός και σκέφτεσαι το μέλλον των παιδιών σου τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Ποιοι νέοι άνθρωποι θα μείνουν εκεί υποθηκεύοντας την εκπαίδευση των παιδιών τους, αν τα σχολεία δεν καλύπτουν όλες τους τις ανάγκες; Έχουμε δει στην πράξη τα αποτελέσματα των σχολείων που ”ξηλώνονται” και κλείνουν και οι νέες οικογένειες φεύγουν, με αποτέλεσμα τα χωριά να ρημάζουν.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας, δηλώνοντας εμπράκτως τη συμπαράστασή του στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Μεγανησίου θα συμμετέχει στις δράσεις που έχουν αποφασισθεί, για να μην υποβιβαστεί το Δημοτικό Σχολείο του νησιού.

Για  το Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ      ΑΡΑΒΑΝΗ ΑΓΛΑΪΑ

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν διανομή φρούτων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Επόμενο άρθροΜαθήματα εκμάθησης κώδικα Braille στο ΚΔΑΠ Morfosi Πρέβεζας