Αρχική Άλλες ειδήσεις Air Asia: Εντοπίστηκαν πτώματα και συντρίμμια στη θάλασσα

Air Asia: Εντοπίστηκαν πτώματα και συντρίμμια στη θάλασσα

0

INDONESIA-SINGAPORE-MALAYSIA-AVIATION-AIRASIA

Σοκαριστικές εικόνες στη Θάλασσα της Ιάβας όπου πτώματα και συντρίμμια από το μοιραίο αεροσκάφος επιπλέουν στο νερό, όπως μεταδίδει το BBC.
Όπως αναφέρεται τα πτώματα των θυμάτων περισυλλέγονται από τις αρχές.

Το πολεμικό πλοίο Bung Tomo έχει περισυλλέξει 40 πτώματα και δυστυχώς ο αριθμός θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς στη μοιραία πτήση επέβαιναν συνολικά 162 άτομα.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι τα συντρίμμια τα οποία εντοπίστηκαν σήμερα (30/12/2014) στη Θάλασσα της Ιάβας ανήκουν “στο αεροσκάφος της AirAsia” που χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς το πρωί της Κυριακής, με 162 επιβαίνοντες, λίγο μετά την απογείωσή του από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας για τη Σιγκαπούρη, όπως δήλωσε ο Τζόκο Μουρτζατμότζο, γενικός διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας

“Προς το παρόν, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για το αεροσκάφος της Air Asia και ο υπουργός Μεταφορών αναχωρεί για το Πανγκαλάν Μπουν”, την περιοχή των ερευνών όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια.

“Με βάση τις παρατηρήσεις των ομάδων ερευνών και διάσωσης, έχουν εντοπισθεί μεγάλα αντικείμενα, όπως μια πόρτα της καμπίνας και μια πόρτα του χώρου των αποσκευών. Είναι μέσα στη θάλασσα, 100 μίλια (160 χλμ.) νοτιο-δυτικά της Πανγκαλάν Μπουν”, πόλης στο κέντρο της περιοχής Καλιμαντάν στο νησί Μπόρνεο, διευκρίνισε.

Λίγο νωρίτερα εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας της χώρας είχε δηλώσει ότι συντρίμμια που μοιάζουν με πόρτα αεροσκάφους και τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης εντοπίστηκαν στην Θάλασσα της Ιάβας στην περιοχή των ερευνών.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που επιβαίνει στο αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας το οποίο εντόπισε τα συντρίμμια είπε ότι είδε αντικείμενα που μοιάζουν με σωσίβιο γιλέκο, σωσίβια και επιμήκεις πορτοκαλί σωλήνες, ενώ ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας εντόπισε ένα επιπλέον πτώμα.

_79979937_373145dd-7d6e-43cd-aca5-cde7c620d5b4

Συγγενείς των επιβατών, οι οποίοι περίμεναν για ένα θαύμα, παρακολούθησαν σοκαρισμένοι τις εικόνες τις οποίες μετέδωσε η τηλεόραση της Ινδονησίας, με πτώματα να πλέουν στο νερό.

“Εντοπίσαμε περίπου 10 μεγάλα αντικείμενα και πολλά μικρά αντικείμενα λευκού χρώματος που δεν μπορέσαμε να φωτογραφίσουμε”, δήλωσε ο Αγκους Ντούι Πουτράντο, εκπρόσωπος του ινδονησιακού στρατού, σε συνέντευξη Τύπου.

“Η θέση βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από τον τόπο όπου το αεροσκάφος εμφανίστηκε για τελευταία φορά στις οθόνες των ραντάρ”. Τα μεγάλα αντικείμενα που διακρίνονται σε 10 φωτογραφίες μοιάζουν με “πόρτα αεροπλάνου”, με “τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης”, με “τετράγωνο κουτί, ίσως δεξαμενή καυσίμων”. Δεν είναι πολύ ευκρινές, θα μπορούσε να είναι ο τοίχος του αεροσκάφους ή η πόρτα του. Ας προσευχηθούμε τα αντικείμενα αυτά να είναι πράγματι αυτά που αναζητούμε”, δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Πανγκαλάν Μπουν, στο κέντρο της Καλιμαντάν, στο νησί Μπόρνεο.

Το αεροσκάφος της AirAsia (πτήση QZ8501) χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από τη Σουραμπάγια, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, για τη Σιγκαπούρη. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί γύρω από τα νησιά Μπάνγκα και Μπελιτούνγκ, στη Θάλασσα της Ιάβας, απέναντι από το Καλιμαντάν.

Read more: newsbomb.gr

Προηγούμενο άρθροΌλα τα ένσημά σας με ένα “κλικ”
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους στα διόδια Ακτίου