Αρχική Άλλες ειδήσεις Ανακοίνωση Τ.Ε. Λευκάδας του ΚΚΕ

Ανακοίνωση Τ.Ε. Λευκάδας του ΚΚΕ

0

blood_kke

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η Τ.Ε. Λευκάδας του ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στις απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το «νέο τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών», που θα οδηγήσει χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην ανεργία, καθώς και την αλλαγή «του ελάχιστου αριθμού νηπίων που απαιτούνται (από 7 σε 14) για την δημιουργία τμήματος», που θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδων νηπιαγωγείων και τμημάτων σε όλη τη χώρα.

Για τη Λευκάδα αυτές οι ρυθμίσεις αφορούν το κλείσιμο 10 νηπιαγωγείων από τα 20 που μέχρι τώρα λειτουργούν: Αγίου Πέτρου, Σύβρου, Βασιλικής, Μαραντοχωρίου, Μεγανησίου, Περιγιαλίου, Βλυχού, Νικιάνας, Σφακιωτών και Καρυάς. Τι θα γίνουν τα νήπια σ’ αυτά τα χωριά; Είτε πρέπει να μεταφέρονται στα κοντινότερα νηπιαγωγεία (που μπορεί να είναι αρκετά μακριά και το κόστος θα το επωμιστούν και πάλι οι γονείς), είτε θα μείνουν ακόμα και στο σπίτι τους, χωρίς να δεχτούν Προσχολική Αγωγή (ΠΑ) σε μια ηλικία που παίζει σημαντικότατο ρόλο για την κοινωνικοποίηση και την ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική των μηδενικών διορισμών, στον ίδιο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Παίζει με τον πόνο χιλιάδων εκπαιδευτικών, που χρόνια τριγυρνάνε ανά την Ελλάδα. Αφήνει ακάλυπτα χιλιάδες κενά και δημιουργεί χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει αυτές τις απαράδεκτες ρυθμίσεις!

Η μόνη λύση για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των παιδιών της λαϊκής οικογένειας είναι εδώ και τώρα να γίνουν μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

22/4/2016

Προηγούμενο άρθροΗ Λευκάδα υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Δημάρχου με τους Λευκαδίτες λαμπαδηδρόμους