Αρχική Άλλες ειδήσεις Ανακοίνωση της Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων για το δημοψήφισμα

Ανακοίνωση της Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων για το δημοψήφισμα

0

pomamea

Θέμα:  «θετικά και αρνητικά αποτελέσματα Δημοψηφίσματος  5ης Ιουλίου 2015»

Είναι αδιαμφισβήτητο  γεγονός  πως  τα τελευταία χρόνια  στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική σκληρής λιτότητας.  Την επόμενη Κυριακή καλούμαστε όλοι οι ¨Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουμε στο Δημοψήφισμα  που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Δεν είμαστε αρνητικοί στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου καθώς το δημοψήφισμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το δημοκρατικό πολίτευμα.

Πλην όμως πρέπει να γίνει κατανοητό  πως ένα δημοψήφισμα  χρειάζεται στην ουσία του τρείς παραμέτρους: ξεκάθαρο ερώτημα, διαβούλευση και ενημέρωση των Φορέων όσο αφορά στις καθαρές συνέπιες της κάθε επιλογής και χρόνο για τους πολίτες της χώρας  να καταλάβουν και να αποφασίσουν. Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα δεν τηρεί καμία από τις τρεις. Είναι δεδομένο πως οι Ευρωπαίοι έχουν φέρει μέσω των μνημονίων τεράστιες δυσκολίες στην Ελλάδα. Είναι όμως και αδιαμφισβήτητο  γεγονός πως μέσω της υλοποίησης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων  ΕΣΠΑ δημιουργήθηκαν δομές ΑμεΑ, Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ, Κατασκηνωτικά Προγράμματα για ΑμεΑ, υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD».

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα συμπλήρωσε πέρυσι 30 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως η σχέση της με την ευρωπαϊκή κοινότητα δεν είναι μια σχέση αμιγώς οικονομική ή πολιτική. Τα οφέλη που αποκομίσαμε από τη συμμετοχή μας είναι πολλά. Άλλα τα διαχειριστήκαμε με επιτυχία. Άλλα όχι. Σε μια αμφίδρομη σχέση γίνονται λάθη και παραλείψεις. Όμως η σχέση μας με την Ευρώπη και την Ε.Ε. είναι μια σχέση οργανική. Είναι μια σχέση που χτίστηκε και βασίζεται σε αξίες, σε ιδέες, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στους ανθρώπους. Βασίζεται στον διάλογο της διαφορετικότητας, στη σύνθεση, στα παραδείγματα, στη συνεργασία, στην αλληλεγγύη, στην κοινή πίστη ότι θέλουμε όλοι να ζούμε σε μια ευημερούσα και ασφαλή οικογένεια.

Οφείλει η Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί ώστε να παραμένουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα δημοκρατικό κόμμα   οφείλει να έχει σύμμαχους – συνεργάτες τους Κοινωνικούς εταίρους και να πορεύεται με το κοινωνικό σύνολο σε λύση οποιοιδήποτε θέματος προκύψει.

Αυτή η περίοδος συνιστά ενότητα, αλληλεγγύη και συμπόρευση.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων κο Ανδρέα Λίβανο το κιν τηλ: 6945595331

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για το δημοψήφισμα
Επόμενο άρθροΣημαντικές παρουσίες δημοσιογράφων & μπλογκερς στα Ιόνια Νησιά