Αρχική Άλλες ειδήσεις Ανακοίνωση της ΠΙΝ για την ένταξη του Θεάτρου της Λευκάδας στο ΠΕΠ-Ιονίων...

Ανακοίνωση της ΠΙΝ για την ένταξη του Θεάτρου της Λευκάδας στο ΠΕΠ-Ιονίων Νήσων

0

Τη βούληση της ΠΙΝ για την ένταξη του Θεάτρου της Λευκάδας στο ΠΕΠ-Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: «Μέσα στο 2019 και με την αναθεώρηση του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων που είναι σε εξέλιξη θα εκδοθεί πρόσκληση για την ένταξη της ολοκλήρωσης του θεάτρου Λευκάδας»

Την ένταξη του έργου του «Θεάτρου Λευκάδας» στο ΕΣΠΑ 2014-2020 ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο στα πλαίσιο της δημόσιας λογοδοσίας του δημάρχου Λευκάδας Κωνσταντίνου Δρακονταειδή  για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής.

Πρόκειται για ένα «πολύπαθο» έργο, το οποίο είχε ξεκινήσει το 2002, ωστόσο μετά από οχτώ χρόνια παλινωδιών, δυσκολιών και αμελειών, ο τότε κρατικός περιφερειάρχης το απένταξε από το Γ’ΚΠΣ της περιόδου.

Εν συνεχεία, όπως είπε ο κ.Γαλιατσάτος, τον Ιούλιο του 2014 ο τότε Περιφερειάρχης, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση την επιβολή δημοσιονομικής διόρθωσης,  3.871.820,37 ευρώ σε βάρος της ίδιας της Περιφέρειας!

«Μια εβδομάδα μετά, στις 30 Ιουλίου του 2014, ο τότε υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης οριστικοποίησε τη δημοσιονομική διόρθωση και καταλόγισε στην ΠΙΝ το ποσό αυτό. Σήμερα αγωνιζόμαστε για δυο πράγματα. Το ένα  είναι να αποφύγουμε τον καταλογισμό αυτό δικαστικά. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε- και το δεύτερο κι αυτό είναι το θετικό ότι μέσα στο 2019 και μετά την αναθεώρηση του ΠΕΠ που είναι σε εξέλιξη θα εκδοθεί πρόσκληση για την ένταξη του θεάτρου Λευκάδας. Φυσικά θα απαιτηθεί η συνεργασία του δήμου Λευκάδας για την ωρίμανση των προϋποθέσεων της ένταξης», ανέφερε ο κ. Γαλιατσάτος.

Παράλληλα είπε ότι αυτή τη στιγμή στη Λευκάδα εξελίσσονται περίπου 20 μεγάλα και μικρά έργα, ύψους 40 εκατ.ευρώ είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είτε μέσω του ΕΣΠΑ επισημαίνοντας ότι πρόθεση της περιφερειακής αρχής είναι να μεγαλώσει αυτός ο ρυθμός στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Γαλιατσάτος, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Αλέξανδρο Μιχαλά αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της δημόσιας λογοδοσίας των αρχών της αυτοδιοίκησης τονίζοντας ότι είναι μια διαδικασία που πρέπει να εξελίσσεται χωρίς δισταγμούς.

Προηγούμενο άρθροΔελτίο Τύπου του Δήμου Λευκάδας για τη Δημόσια Λογοδοσία του Δημάρχου
Επόμενο άρθρο1.050.880,00 ευρώ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την ανακαίνιση της οικίας Ζαμπελίων