Αρχική Άλλες ειδήσεις Ανεπιθύμητη η Fraport στα αεροδρόμια των Ιονίων Νήσων

Ανεπιθύμητη η Fraport στα αεροδρόμια των Ιονίων Νήσων

1

pin-logo-ionian-sea

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην πλειονότητα σχεδόν των ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας, ο γερμανικός όμιλος Fraport, που επικράτησε στον διαγωνισμό για τα14 περιφερειακά αεροδρόμια ζητά πολύμηνη παράταση της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να εξασφαλίσει καλύτερη χρηματοδότηση.

Προς τούτο εκπρόσωποι της διοίκησης του επενδυτικού σχήματος βρίσκονται στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας παράλληλα επιτόπιες επισκέψεις στα υπό πώληση αεροδρόμια. Ήδη έχουν επισκεφθεί τους αερολιμένες της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου και της Μυκόνου, ενώ έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για επικείμενη επίσκεψή τους, το επόμενο διάστημα, και στο αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας».  

Επειδή, ως περιφερειακή αρχή Ιονίων Νήσων, παραμένουμε αταλάντευτοι στη θέση που έχουμε εκφράσει ενάντια στην πώληση των αεροδρομίων στον γερμανικό όμιλο, θέλουμε να διαμηνύσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εκπρόσωποι της Fraport δεν είναι καλοδεχούμενοι στα νησιά μας και ότι τυχόν μονομερείς ενέργειες από την πλευρά τους, χωρίς την συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών των Ιονίων Νήσων θα μας βρουν κάθετα αντίθετους. 

Πολύ δε περισσότερο που το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία που συγκλίνουν στο αρχικό συμπέρασμά μας περί άστοχης και μη συμφέρουσας -για τη χώρα – επένδυσης, που συνιστά πρόκληση για τον ελληνικό λαό, καθώς δεν προσφέρει ούτε το ελάχιστο στην ανάπτυξη, την ενίσχυση της οικονομίας και του τουρισμού, ενώ θεωρείται βέβαιη η καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων! 

Προκαλεί δε, απορία και στον πλέον καλόπιστο η επιμονή του ΤΑΙΠΕΔ να ολοκληρώσει μια επιζήμια πώληση, ακόμη και τούτη την ύστατη στιγμή που από πλευράς γερμανικού ομίλου (δηλαδή γερμανικού δημοσίου) επιδεικνύεται πλήρης αναξιοπιστία στα συμφωνηθέντα.

Δηλώνουμε ακόμη μια φορά και σε κάθε τόνο την πλήρη αντίθεσή μας, διαμηνύουμε στους εκπροσώπους της Fraport ότι είναι ανεπιθύμητοι στα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τα νησιά μας και καλούμε τους πολίτες των Ιονίων Νήσων να σταθούν στο πλευρό μας στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για την απρόσκοπτη λειτουργία των αεροδρομίων των νησιών μας επ’ ωφελεία των τοπικών οικονομιών, των τοπικών κοινωνιών και του εθνικού συμφέροντος.

Προηγούμενο άρθροΓια πρώτη φορά συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Μεγανήσι
Επόμενο άρθροΔόξα Λευκάδας: Με το καλημέρα διπλό (82-70 τον Ηρακλή)