Αρχική Άλλες ειδήσεις Ανοιχτή Πρόσβαση στο Δίκαιο με το lawspot.gr

Ανοιχτή Πρόσβαση στο Δίκαιο με το lawspot.gr

0

lawspot

Το Lawspot.gr είναι η πρώτη ανοιχτή διαδικτυακή πλατφόρμα νομικής πληροφόρησης στην Ελλάδα.

Προσφέρει σε όλους τους πολίτες άμεση πρόσβαση στη νομοθεσία, απλά διατυπωμένες πληροφορίες σχετικά με νομικά ζητήματα της καθημερινότητας τους και τη δυνατότητα εύρεσης σχετικών δικηγόρων. Ταυτόχρονα, παρέχει στους δικηγόρους εργαλεία νομικής έρευνας, καθώς και ένα οργανωμένο περιβάλλον για την επαγγελματική προβολή και επικοινωνία με τους πολίτες.

Το Lawspot ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι από μία ομάδα τεσσάρων φίλων, δύο δικηγόρων και δύο μηχανικών υπολογιστών. Οι δικηγόροι είναι ο Μανόλης Μανασσάκης, με εμπειρία στη Google, τη Silicon Valley και το Stanford, και ο Βασίλης Καρκατζούνης, που ειδικεύεται στο δίκαιο νέων τεχνολογιών, με σπουδές στη νομική και το information technology στο Λονδίνο. Υπεύθυνοι για την τεχνική πλευρά του εγχειρήματος είναι ο Θωμάς Μηνίτσιος, με ειδίκευση σε MVC applications και software automations και συνεργασίες με οργανισμούς όπως η Intel και η NASA, και ο Στράτος Καρκατζούνης, με εμπειρία στο project management στους τομείς της τεχνολογίας και ενέργειας.

Η κρίση και τα μνημόνια λειτούργησαν ως καταλύτης στη δημιουργία του Lawspot. Αντί να ψάχνει για ευκαιρίες στο εξωτερικό, η ομάδα του Lawspot επέλεξε να απορρίψει επαγγελματικές προτάσεις από την Αμερική και να παραμείνει στην Ελλάδα. “Σε μία περίοδο που κάθε βδομάδα ψηφίζεται και ένα νέο νομοσχέδιο για κρίσιμα ζητήματα όπως το ασφαλιστικό σύστημα, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και η προστασία της πρώτης κατοικίας, οι περισσότεροι από εμάς δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν και να κατανοήσουν πλήρως τις εξελίξεις” σημειώνει ο Μανόλης Μανασσάκης. “Για αυτό το λόγο, η ομάδα αποφάσισε να εστιάσει στο να προσφέρει σε όλους τους πολίτες άμεση και ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με τη νομοθεσία και τις νομικές εξελίξεις που επηρεάζουν τη ζωή μας.”

Μετά από έξι μόλις μήνες πλήρους λειτουργίας και με μηδενικά ξένα κεφάλαια, το Lawspot σήμερα έχει ήδη περισσότερους από 60,000 μηνιαίους επισκέπτες και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα ελληνικά sites νομικού περιεχομένου. Συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών (ELSA), το ΕΔΕΤ (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας) και την ιστοσελίδα Vouliwatch.

Μέσα από αυτές τις συνεργασίες, το Lawspot βοηθάει νέους δικηγόρους και φοιτητές με σύγχρονα εργαλεία νομικής έρευνας και συμμετέχει στην πρωτοβουλία παρακολούθησης της νομοθετικής διαδικασίας. Στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του, το Lawspot εμφανίζεται ήδη στην πρώτη θέση σε πολλά αποτελέσματα αναζήτησης της Google σχετικά με νομικά θέματα όπως η μίσθωση κατοικίας, η προσημείωση υποθήκης και το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Σκοπός του Lawspot είναι να ψηφιοποιήσει ολόκληρη τη νομοθεσία από την καταβολή του ελληνικού κράτους, να την προσφέρει ελεύθερα σε πολίτες και δικηγόρους και να ενισχύσει τη διαφάνεια και το νομοθετικό έλεγχο.

Πηγή: pcnea.blogspot.gr

Προηγούμενο άρθροΛιγότερα ατυχήματα φέτος τις γιορτές σε σύγκριση με το 2014
Επόμενο άρθροΜαστρο-Σταύρος Κατωπόδης, ένας πολυτάλαντος Καρσάνος