Αρχική Άλλες ειδήσεις Απάντηση του Σπύρου Σπύρου στον Θεόδωρο Γαλιατσάτο

Απάντηση του Σπύρου Σπύρου στον Θεόδωρο Γαλιατσάτο

0

nea_ionios_politia

Απάντηση του επικεφαλής της Νέας Ιονίου Πολιτείας κ. Σπυρίδωνα Σπύρου προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κο Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Ο κ. Γαλιατσάτος έχασε την ψυχραιμία του και επιβεβαιώνει τον Πλούταρχο που είπε “τοις  πονηροίς ουκ έξεστιν άρχειν”. Οι κακοί δεν επιτρέπεται να κυβερνούν.

Η επερώτηση ήταν σαφής και συγκεκριμένη. Ποία είναι η πορεία των έργων του ΕΣΠΑ στήν Περιφέρειά μας και ποιές εκκρεμότητες θα υπάρξουν, αφού το ΕΣΠΑ έκλεισε την 31-12-2015.

Ο κ Γαλιατσάτος δεν άντεξε την κριτική και προκειμένου να καλύψει την ολιγωρία του, την απραξία του και τη διάλυση των υπηρεσιών, ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, εξέδωσε δελτίο τύπου με πολλές ανακρίβειες  και ψέματα, χωρίς να απαντάει στά ερωτήματά μας.

Θέλω να του υπενθυμίσω, ότι τις 31/08/2014 εμείς παραδώσαμε την περιφέρεια σε πλήρη λειτουργία και με χρηματικό απόθεμα που του επέτρεψε να λειτουργήσει και να εκτελέσει έργα μέχρι σήμερα. ‘Ο,τι του παραδώσαμε ως έργα είτε δημοπρατημένα είτε συμβασιοποιημένα δεν τα προχώρησε με το ρυθμό που θα έπρεπε.

Παραδώσαμε τον Προσήνεμο Μώλο των κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Κέρκυρας, έργο αναπτυξιακό και πολύ σημαντικό. Επίσης ολοκληρώσαμε το πρώτο μέρος της εργολαβίας στο Καφέ Γυαλί. Σταμάτησε έτσι να υπάρχει η εικόνα που προσέβαλε την περιοχή. Λυπάμαι όμως που και αυτό το έργο θα εγκαταλειφθεί.

Όσο αφορά τα προγράμματα. Εξοφλήσαμε από πρόγραμμα το δάνειο της κατασκευής του διοικητηρίου της ΛΕΥΚΑΔΑΣ με το ποσό των 6,5 εκατομ ΕΥΡΩ. Ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ όλα τα δικά σας προγράμματα. Να θυμήσω μόνο στον κ Γαλιατσάτο, ότι αυτός μονίμως μας καταψήφιζε τα δικά μας προγράμματα, κάτι που δεν κάνουμε εμείς σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την απορροφητικότητα (δηλαδή το ύψος των πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί) για να μη συνεχίζετε να παραπληροφορείτε. Τον Αύγουστο του 2014 η απορροφητικότητα ήταν 65% και όχι 28%, όπως ψευδώς αναφέρετε στο Δελτίο Τύπου, σε προϋπολογισμό όμως του ΕΣΠΑ 281 εκατ ΕΥΡΩ. Τώρα η απορροφητηκότητα είναι κατά δήλωσή σας 105,9% με μειωμένο όμως προϋπολογισμό που ανέρχεται όπως διαμορφώθηκε στα 206,5 εκατ ΕΥΡΩ. Έχουμε έτσι πραγματική απώλεια πόρων 32 εκατ ΕΥΡΩ κοινοτικής συμμετοχής. Εάν το αμφισβητείτε, φέρτε μας επίσημα στοιχεία. Από ποιον χάθηκαν οι πόροι αυτοί και που πήγαν;

Μηδενιστές του έργου μας βρίσκεστε σήμερα αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα και έχετε απέναντί σας ένα λαό που τον εξαπατήσατε, ένα λαό που δεν θα παύσει να σας θυμίζει όλα όσα του υποσχεθήκατε προεκλογικά, για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για μείωση του ΦΠΑ στα Ιόνια Νησιά, για το μεταφορικό ισοδύναμο, γιά γενναίες χρηματοδοτήσεις, για ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, για επίλυση ή βελτίωση των προβλημάτων στα Νοσοκομεία μας, για καλύτερες συγκοινωνίες μεταξύ των Νησιών μας και άλλα πολλά.

Κύριε περιφερειάρχη, εμείς από τη θέση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσουμε να σας ελέγχουμε όσο κι αν δεν το αντέχετε. Η περίοδος χάριτος έχει περάσει. Εξουθενώσατε την κοινωνία, την έχετε γονατίσει και της στερήσατε κι αυτήν ακόμα την ελπίδα. Αυτό κι αν είναι γελοιοποίηση.

Προηγούμενο άρθρο12η αγωνιστική Β΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας
Επόμενο άρθροΔείτε βίντεο του Θανάση Κατωπόδη από τη βιβλιοπαρουσίαση του Γιάννη Κτενά