Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα 5 συμβουλές για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιστοσελίδα

5 συμβουλές για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιστοσελίδα

0

Πραγματοποιείτε τα πρώτα σας βήματα ως επιχειρηματίας και θέλετε να εκπροσωπηθείτε στο Διαδίκτυο με μια ιστοσελίδα που να αναδεικνύει την επιχείρησή σας και να προσελκύει πελάτες.

Προτού απευθυνθείτε σε επαγγελματίες στην κατασκευη ιστοσελιδων για να δημιουργήσουν το επιχειρηματικό σας site, διαβάστε μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σχετικά με τον σχεδιασμό του.

Εντοπίστε επιχειρηματικά sites που σας αρέσουν

Αναζητήστε στο Ίντερνετ ιστοσελίδες που ταιριάζουν με το ύφος της επιχείρησή σας και το προσωπικό σας γούστο. Σημειώστε τα στοιχεία που σας ελκύουν στην καθεμιά και ξεκινήστε να κάνετε ένα σχεδιάγραμμα της εμφάνισης του δικού σας site. Ό,τι σας μοιάζει λειτουργικό και χρηστικό από τη θέση του χρήστη, πιθανώς να μπορεί να προστεθεί και να λειτουργήσει και για τους επισκέπτες της νέας σας ιστοσελίδας.

Δημιουργήστε ένα καθαρό και τακτοποιημένο site

Προσπαθήστε να προσφέρετε στους επισκέπτες της επιχειρηματικής ιστοσελίδας σας μια ξεχωριστή εμπειρία πλοήγησης, χωρίς τη «βαβούρα» που συνοδεύει τα περισσότερα sites. Περιορίστε όσο περισσότερο μπορείτε τους οπτικούς περισπασμούς από εικονίδια, banners, διαφημίσεις, κουμπιά και pop-ups καθώς μπερδεύουν τους χρήστες και επιβαρύνουν τον χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας. Επιλέξτε έναν «ανάλαφρο» σχεδιασμό για το site της επιχείρησής σας και δώστε έμφαση στα πιο σημαντικά σημεία.

Αξιοποιήστε με φειδώ τα call-to-action κουμπιά

Αποφύγετε τις πολλές προτροπές προς τους χρήστες καθώς μειώνουν την αισθητική της ιστοσελίδας και διασκεδάζουν την προσοχή των χρηστών. Αφήστε ελεύθερους χώρους στο νέο σας site και προσπαθήστε να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες ανάλογα με τους στρατηγικούς σας στόχους. Τοποθετήστε το πιο σημαντικό call-to-action κουμπί σε μια οπτικά ελκυστική θέση για τους επισκέπτες και θα δείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιτυγχάνει τον λόγο της ύπαρξής του.

Συντάξτε ποιοτικό και πρωτότυπο περιεχόμενο

Η εμφάνιση από μόνη της δεν αρκεί για την επιτυχία της επιχειρηματικής σας ιστοσελίδας. Χρειάζεται να συντάξετε πρωτότυπο, ποιοτικό και χρηστικό περιεχόμενο για να τη «γεμίσετε». Φροντίστε να δημιουργήσετε απλά και κατανοητά κείμενα που να ενημερώνουν τους επισκέπτες για τη δραστηριότητα της επιχείρησής σας, είτε ασχολείστε με την πώληση προϊόντων είτε με την παροχή υπηρεσιών. Είναι αναγκαίο να ενημερώνετε το site σας συστηματικά και να προσθέτετε κείμενα που προσιδιάζουν στο αντικείμενο της επιχείρησής σας με χρηστικές πληροφορίες, συμβουλές και νέα που θα ήθελαν οι χρήστες να γνωρίζουν.

«Χτίστε» προσεκτικά και τη mobile έκδοση του site

Από κινητό συνδέονται στο Ίντερνετ σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες, κατά τα στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας για το 2016. Γίνεται αντιληπτό επομένως, πως η επαγγελματική ιστοσελίδα που δημιουργείτε πρέπει να είναι λειτουργική και άρτια από αισθητική άποψη τόσο για desktops όσο και για φορητές συσκευές. Εννοείται πως δεν επιθυμείτε να χάνετε πελάτες μόνο και μόνο επειδή βρίσκονται εν κινήσει…

Προηγούμενο άρθρο“Balkan Feel” – Η νέα δισκογραφική δουλειά του Λευκαδίτη καλλιτέχνη Δημοσθένη Πολυμέρη
Επόμενο άρθροΠανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στους Σκάρους Αλεξάνδρου