Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Αμινοξέα και υδατάνθρακες: Πολύτιμοι σύμμαχοι για το τέλειο σώμα

Αμινοξέα και υδατάνθρακες: Πολύτιμοι σύμμαχοι για το τέλειο σώμα

0

indexΚάθε αθλητής γνωρίζει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την οικοδόμηση του τέλειου σώματος. Ειδικότερα ορισμένα συστατικά τους, αν συνδυαστούν σωστά μπορεί να αποδειχθούν πραγματικά πολύτιμα για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα ταχύτερα και χωρίς κόπο.

Τα δύο κορυφαία στοιχεία που συνδυάζουν οι κορυφαίοι bodybuilder παγκοσμίως και τους κάνουν κυριολεκτικά ασταμάτητους είναι τα αμινοξέα και οι υδατάνθρακες, καθένα από τα οποία προσφέρει σημαντικά οφέλη στον οργανισμό και μαζί κάνουν πραγματικά θαύματα για το σώμα σας.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι είναι το καθένα από αυτά.

Αμινοξέα

Γενικά τα αμινοξέα οικοδομούν τα βασικά θεμέλια της καλής υγείας , όπως τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά, ενώ, επίσης, βοηθούν στη βελτιστοποίηση αυτών των μικροθρεπτικών συστατικών και την παροχή του καυσίμου για την ανάπτυξη, την υγεία, την καλή λειτουργία του οργανισμού και του DNA. Τα δημοφιλέστερα αμινοξέα για το bodybuilding είναι τα BCAAs γνωστά και ως αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας. Πρόκειται ουσιαστικά για μία αλυσίδα που αποτελείται από τρία αμινοξέα, την Λευκίνη, την  Βαλίνη και την Ισολευκίνη και μαζί λειτουργούν αποτελεσματικά για την οικοδόμηση, τη διατήρηση και την αναδόμηση του μυϊκού ιστού.

Υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες είναι γενικά μία πολύ παρεξηγημένη ουσία στα πλαίσια της διατροφής και του bodybuilding, ωστόσο είναι απαραίτητη για ένα υγιές και δυνατό σώμα. Ο κύριος λόγος που πρέπει να καταναλώνετε υδατάνθρακες με ηλεκτρολύτες είναι για την ανασύσταση του γλυκογόνου των μυών που καίγεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας.

Καθώς γυμνάζεστε, η κύρια πηγή καυσίμων σας είναι το μυϊκό γλυκογόνο, η μορφή αποθήκευσης της γλυκόζης που ουσιαστικά αποτελείται από μακριές σειρές μορίων γλυκόζης με πολλά παρακλάδια.

Επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να αναπληρωθούν τα αποθέματα γλυκογόνου των μυών από την προπόνηση είναι να καταναλώνετε συμπληρώματα με υδατάνθρακες αμέσως μετά.

Τι θα βρείτε στο Protein Market

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Protein Market θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία με συμπληρώματα διατροφής, αμινοξέα, υδατάνθρακες και πρωτεϊνες που θα καλύψουν αποτελεσματικά και στην εντέλεια όλες τις ανάγκες του οργανισμού σας πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Προηγούμενο άρθρο2 παραστάσεις φιλοξενεί το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή Λευκαδίων ζωγράφων σε Έκθεση Τεχνών στην Πάτρα