Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Αναλγητικά φάρμακα… μετά μουσικής εγγυώνται θεραπεία!

Αναλγητικά φάρμακα… μετά μουσικής εγγυώνται θεραπεία!

0

Οι θετικές επιδράσεις της μουσικής στην ψυχολογία του ανθρώπου, έχουν επιβεβαιωθεί σε επίπεδο ερευνητικής ιατρικής πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτή τη φορά, όμως, αμερικανική έρευνα έρχεται για να αποδείξει με απτά στοιχεία ότι η χρήση αναλγητικών φαρμάκων σε συνδυασμό με τη μουσική, βοηθούν σημαντικά στην καταπολέμηση του πόνου.

Η σχετική έρευνα διενεργήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γιούτα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή ιατρικής χημείας Grzegorz Bulaj και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευρολογίας «Frontiers in Neurology».

Οι επιστήμονες εξέτασαν τις αναλγητικές και αντιεπιληπτικές επιδράσεις συγκεκριμένων μουσικών συνθέσεων σε ποντίκια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποίησαν συμφωνίες του Μότσαρτ, για τις οποίες είχε προηγουμένως αναφερθεί ότι βοηθούν στη μείωση επιληπτικών κρίσεων και επιληπτικών εκφορτίσεων σε άτομα με επιληψία.

Κάνοντας πειράματα με ποντίκια, στα οποία χορήγησαν ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο υπό τους ήχους του Μότσαρτ διαπίστωσαν ότι μειώθηκε κατά 93% ο πόνος λόγω φλεγμονής! Παρομοίως, ο συνδυασμός μουσικής και κανναβιδιόλης επέφερε μείωση του πόνου κατά 70%, ενώ πέτυχε και μείωση του πρηξίματος κατά 21%, σε σχέση με μόνο το φάρμακο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Grzegorz Bulaj σημείωσε ότι «γνωρίζουμε ότι αυτά τα φάρμακα φέρνουν αποτέλεσμα χωρίς μουσική, όμως μπορούν να έχουν τοξικά αποτελέσματα και παρενέργειες. Το “ιερό δισκοπότηρο” είναι να συνδυάσουμε το σωστό φάρμακο με τη μουσική, ώστε να μη χρειαζόμαστε πια την ίδια δόση φαρμάκου για να πετύχουμε την αναλγητική δράση».

Μετά τα ποντίκια, οι ερευνητές θα επικεντρωθούν στο να διαπιστώσουν εάν ο συνδυασμός φαρμάκων-μουσικής είναι εξίσου αποτελεσματικός και στους ανθρώπους.

 

 

Προηγούμενο άρθροΟι υποψήφιοι στη Λευκάδα μαζί με τον κ. Σπύρο Σπύρου
Επόμενο άρθροΤέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους αγνοούν το πότε θα γίνουν οι ευρωεκλογές