Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Χρηματοκιβώτιo: Μια μίνι τράπεζα μέσα στο σπίτι σας!

Χρηματοκιβώτιo: Μια μίνι τράπεζα μέσα στο σπίτι σας!

0

Η οικογενειακή μας εστία είναι ο πιο πολύτιμος χώρος για την κοινωνική μας ζωή, ωστόσο αποτελεί και ένα μέρος όπου αξίζει να φυλάμε τα χρήματά μας ή αντικείμενα αξίας, σε περίπτωση που δεν θέλουμε να τα εμπιστευθούμε σε μια απρόσωπη τράπεζα.

Οι νεότερες κατασκευές συνήθως έχουν αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους, οι οποίοι πλέον δεν αποτελούν πολυτέλεια για τους ιδιοκτήτες κάθε σπιτιού, αλλά απαραίτητο συμπλήρωμα στους χώρους διαμονής. Ειδικά όμως τα χρήματα και τα κοσμήματα δεν μπορούν να αποθηκευθούν πρόχειρα, αλλά πάντα σε μεταλλικά χρηματοκιβώτια που να προσφέρουν ιδανικές θερμοκρασίες και συνθήκες συντήρησης, ιδιαίτερα αν τα φυλασσόμενα αντικείμενα είναι ευάλωτα στις εξωτερικές συνθήκες (π.χ. τραπεζογραμμάτια, ομόλογα, επιταγές).

Γνωρίζοντας πάντως τους κινδύνους και τις απειλές που υπάρχουν σήμερα στην κοινωνία, διαπιστώνουμε πως ουσιαστικά το τελευταίο που θα έπρεπε να μας απασχολεί σε σχέση με τα χρήματά μας είναι… η υγρασία ή η ξηρότητα του περιβάλλοντος. Η διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα και η ραγδαία «τεχνολογική» της άνοδος έχουν καταστήσει το θέμα της ασφάλειας ζωτικό για πολλά νοικοκυριά, που λόγω και της οικονομικής κρίσης και με τα capital controls ακόμη εν ισχύι δεν εμπιστεύονται πια ούτε τις τράπεζες για τη φύλαξη των χρημάτων τους.

Το ευχάριστο είναι πάντως ότι σήμερα διατίθεται στο εμπόριο ένα τεράστιο φάσμα από χρηματοκιβώτια (είτε εντοιχισμένα, που τοποθετούνται από ειδικό συνεργείο που λαμβάνει υπ’ όψιν του τον χώρο σας, είτε εξωτερικά, στις διαστάσεις που εσείς επιθυμείτε και βάσει των αναγκών σας). Τα μέταλλα από τα οποία είναι κατασκευασμένα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, όπως ο χάλυβας ή το τιτάνιο, ενώ τα περισσότερα από αυτά έχουν σύνθετη ασφάλεια, π.χ. και με κωδικό ασφαλείας και με άλλους τρόπους (συναγερμός αν διαπιστωθεί αυξομείωση βάρους στο εσωτερικό του, υπέρυθρες ακτίνες κ.ά.).

Και επειδή ζούμε πια σε ένα ψηφιακό κόσμο και τα μεγάλα μυστικά επιχειρηματιών και εταιρειών κρύβονται στους σκληρούς δίσκους των λάπτοπ και των PC, υπάρχουν και τα χρηματοκιβώτια που χρησιμεύουν για τη φύλαξη ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφών αντικειμένων, όπως CD, δισκέτες, USB sticks, κλειδιά, κωδικοί ασφαλείας και οτιδήποτε άλλο πρέπει να ιδωθεί μόνο από τους κατόχους τους και από κανέναν άλλον.

Μια παρεμφερή κατηγορία με εκείνη των χρηματοκιβωτίων αποτελούν και οι οπλοθήκες, αφού ειδικά όσοι έχουν παιδιά δεν πρέπει επ’ ουδενί να αφήνουν όπλα εκτεθειμένα στο σπίτι τους. Τα χρηματοκιβώτια νέας τεχνολογίας εκτός από μέταλλο στην κατασκευή τους περιλαμβάνουν και αλεξίσφαιρο τζάμι, ώστε το περιεχόμενό τους να είναι διασφαλισμένο και οι επίδοξοι διαρρήκτες να περιοριστούν στο… φάτε μάτια ψάρια.

Τα χρηματοκιβώτια παρέχουν πιστοποιητικό καλής λειτουργίας και εγγύηση για τυχόν επιδιόρθωση που πρέπει να γίνει, ενώ και οι εταιρείες που τα εμπορεύονται είναι πιστοποιημένες και απασχολούν τεχνικούς με πολύχρονη πείρα που κάνουν την εγκατάσταση των μονάδων, ειδικά των εντοιχισμένων, εύκολη υπόθεση.

Το μόνο που έχετε να σκεφτείτε είναι το είδος του χρηματοκιβωτίου που σας εξυπηρετεί, καθώς και ποια είναι η πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση, κάτι που μπορείτε να βρείτε μέσω Διαδικτύου ή μέσω προσωπικής έρευνας. Μόνο έτσι θα έχετε εξασφαλισμένα τα χρήματά σας και θα τα σηκώνετε όποτε εσείς θέλετε από τη μικρή σας… οικιακή τράπεζα. Και μάλιστα χωρίς capital controls!

Περαιτέρω ενημέρωση: keysafe 

Προηγούμενο άρθροΚάναμε Kitesurf στη Λευκάδα & στη Χαλκίδα με 2 από τους Καλύτερους Αθλητές της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΜπαλογιάννη και Βασίλα απέκτησε ο Τηλυκράτης