Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Χαιρόμεθα δι ημάς… αλλά προσπάθεια κι άλλη χρειάζεται

Χαιρόμεθα δι ημάς… αλλά προσπάθεια κι άλλη χρειάζεται

0
waves

waves

Γράφει ο Άγγελος Δουβίτσας.

Η αλήθεια είναι ότι πέρασε καιρός για να γράψω ένα υποτυπώδες άρθρο σχετικά με το νησί και τα περί ου ο λόγος τεκταινόμενα, ενόψει μάλιστα και του καλοκαιρινού καύσωνα και της ιουλιανής και αυγουστιάτικης τρέλας τουριστών και λοιπών επισκεπτών. Ίσως ο λόγος ήταν ότι και εγώ ευλαβικά με τη σειρά μου περίμενα την κάθοδο του καλοκαιριού για να δω την ετοιμότητα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας πάνω στα απαιτητικά ”θέλω και παρακαλώ επιθυμώ” των απανταχού ξένων και απαιτητικών Ελλήνων που ψάχνουν ολίγες μέρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης από τη λαίλαπα της καθημερινότητας του μνημονίου.

Χαίρομαι ιδιαιτέρως να ακούω διαφόρους ότι τα καταλύματα γέμισαν και οι παραλίες γέμισαν παραδεισένια κορμιά. Με ικανοποιεί σαν Έλληνα που θέλω την εγχώρια οικονομία να πασχίζει και να προσπερνάει ολίγον τι τη βαριά καθημερινότητα του δυσβάσταχτου χειμώνα που πέρασε και θα έρθει για το σωτήριο έτος 2014. Πάνω απ’ όλα ,όμως, και σαν Λευκαδίτη ( έστω και μη κάτοικο του νησιού) να μαθαίνω για φίλους καταστηματάρχες και παιδιά αγωνιζόμενα για τον τουρισμό, να πηγαίνουν καλά και να βγάζουν και τα προς το ζην του χειμώνα και της χρονιάς ακόμη, με όρεξη και μεράκι για το καλό του πελάτη. Αλλά ……υπάρχει αλλά στην ιστορία και συγγνώμη αλλά πρέπει να τα λέμε και να τα γράφουμε …έστω και από μακριά.

Μπορεί να μην έχω έρθει ακόμη για καλοκαιρινό μπάνιο στα μέρη μας, αλλά τις κλασσικές και αιώνιες δυσκολίες, διαβάζοντας μια εφημερίδα η επισκεπτόμενος ένα site, τις βλέπεις. Ισχύει το γεγονός ότι ακόμη κάποια σοβαρή προσπάθεια για ένα υποτυπώδη τουριστικό οδηγό και πλήρη ενημερωμένο με ενοικιαζόμενα ,ταβέρνες , μαγαζιά και τα συναφή δεν έχουμε δει με ολοένα γκρίνια για κακοφτιαγμένους τουριστικούς οδηγούς με ελλιπή στοιχεία και κακή διάρθρωση και οργάνωση σελίδων και φωτογραφιών στο περιεχόμενο τους. Παιδία ας κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια και να κάνουμε κάτι δυνατό και ”πιασάρικό” με πλήρη αναφορά σε καταλύματα του νησιού φωτογραφίες και εκτενή αναφορά στη ζωή και την ιστορία της μεγαλόδωρης μας.

Ας λυθεί επιτέλους το αιώνιο πρόβλημα της μεταφοράς και των μετακινήσεων , με συνεχή δρομολόγια των οδηγών ταξί, που μετά από κάποια ώρα εξαφανίζονται από του δρόμους του νησιού και τουρίστες και επισκέπτες που κάνουν το λάθος να μένουν σε χωριά του νησιού, να .”βλαστημούν” τη σωτήρια φυλή των ”ταρίφων”. Πόσες φορές σε ένα καλοκαίρι και δη Αύγουστο θα δεις ξένους να κάθονται στις γνωστές πιάτσες ταξί ,βραδάκι και με καύσωνα να τηλεφωνούν ακαταπαύστως για ένα ταξί. Με την ιστορία να επαναλαμβάνεται και σε απομακρυσμένες παραλίες που συχνάζει κόσμος και είναι διάσημες σε όλη την υφήλιο, με τουρίστες ακόμη και ντόπιους να ξεβραδιάζονται στο Πόρτο Κατσίκι και στο Κάθισμα ,γιατί έκαναν απλά το λάθος να πάνε να τις επισκεφθούν. Δεν λέω, και η δημόσια συγκοινωνία δεν είναι σε πολλά σημεία επαρκής και στην ώρα της ,αλλά αν δεν υπάρχει δραστηριοποίηση από το σώμα των απανταχού οδηγών ταξί , η μεταφορά θα είναι κάτι σαν το γόρδιο δεσμό.

Τουριστικά μαγαζάκια και ταβέρνες να ρίξουν τις τιμές και να μην περιμένουν με το τσεκούρι τον ανυποψίαστο ξένο και δη έχοντα χρήματα βόρειο ή και βαλκάνιο (αφού οι μη έχοντες δυσκολεύονται και λογικό είναι) για να κάνουν τη μπάζα της χρονιάς.

Να ενθαρρύνουμε το δήμο και το αρμόδιο πολιτιστικό κέντρο να απαιτεί την περιοδεία από το νησί θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών που διαφήμιση θα μας κάνουν και τζίρο στα μαγαζιά. Μέχρι στιγμής το “Ανοιχτό Θέατρο” γεμίζει με κατά καιρούς θεατρικές περιοδείες πράγμα πολύ θετικό, κάτι που πρέπει συνεχώς να το κυνηγάμε και να το απαιτούμε μετά μανίας.

Λίγα, απλά στο άκουσμα και στο διάβασμα και καθημερινής φύσεως, όμως δυσεπίλυτα τα τελευταία χρόνια με πολλά παράπονα.
Με αγάπη ο Δειπνοσοφιστής

Προηγούμενο άρθροΜουσείο Τεχνών Πρέβεζας: Ζητούνται συνεργάτες
Επόμενο άρθροΜνήμες από την Οδό Βερροιώτη