Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Διημερίδα Ενημέρωσης και Αντιεξορυκτική Συναυλία Διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών...

Διημερίδα Ενημέρωσης και Αντιεξορυκτική Συναυλία Διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων

0

Στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2019,  η Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων διοργάνωσε διημερίδα ενημέρωσης και αντιεξορυκτική συναυλία.

Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον τον Λευκαδιτών που παρακολούθησαν τις εισηγήσεις των :

  • Βενετία Gigi με θέμα ‘τις επιπτώσεις των εξορυκτικών δραστηριοτήτων για τη θαλάσσια και χερσαία ζωή’
  • Παναγιώτη Μαυροειδή με θέμα τηνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων, τους κινδύνους και γιατί να τους αναλάβουμε;’
  • Αλέξη Κούρτη με θέμααν όχι εξορύξεις, ποιες οι εναλλακτικές προτάσεις’

Μεγάλη και η προέλευση στη συναυλία με το εξαιρετικό τζαζ trio Οne, two… free!,  τις ταξιδιάρικες κιθάρες του συγκροτήματος Liquid Lake, την εκρηκτική νεανική ροκ μπάντα Trolling Tones, και τους καταπληκτικούς ροκ swing West Coast από τη Πρέβεζα! Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη στήριξη και  την συμμετοχή τους σε αυτό το τόσο σημαντικό αγώνα.

Παράλληλα η Πρωτοβουλία Λευκάδας συμμετείχε την ίδια ημέρα στην κοινή πανελλαδική διαμαρτυρία κινήσεων πολιτών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Κυπαρισσία, Γιάννενα, Ραφήνα) για την περιβαλλοντική καταστροφή της γης, του νερού, και του αέρα.

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν στη διοργάνωση αυτού του διημέρου, του οποίου τα έξοδα καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από τα μέλη  της Πρωτοβουλίας.

Ο σκοπός είναι ένας και είναι ιερός!

Λέμε ΝΑΙ στη ζωή, ΟΧΙ στις εξορύξεις

Καλούμε τους πολίτες της Λευκάδας σε ανοιχτή συνέλευση αυτή την Παρασκευή 25/10 και ώρα 8:30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, με τα παρακάτω θέματα:

  • Κοινό πλαίσιο – θέσεις του συντονιστικού πρωτοβουλιών
  • Κείμενο-πλαίσιο λειτουργίας της πρωτοβουλίας
  • Απολογισμός διημέρου εκδηλώσεων

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προηγούμενο άρθροΕκτροπή αυτοκινήτου στη στροφή στο Καλλιγόνι
Επόμενο άρθρο“Όλοι για τη Λευκάδα”: Ο Δήμος Λευκάδας θα συζητήσει το νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης  μετά την… ψήφισή του από τη Βουλή!!!