Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Είναι σκληρό να προσπαθείς να ζήσεις

Είναι σκληρό να προσπαθείς να ζήσεις

0
metanastes

metanastes

του Κωστάγγελου Δουβίτσα.

Ξανά, αγαπημένοι συμπατριώτες μου, γινόμαστε μάρτυρες χαμών ψυχών, με τόπο φονικού τα λίγα μέτρα, τα λίγα ναυτικά μίλια που χωρίζουν το τόπο του θανατικού από το νησί μας. Εκεί, έξω από τη Πάλαιρο, σήμερα, τραγικές φιγούρες ανάγκάστηκαν να κλάψουν αγαπημένους συγγενείς και φίλους, στον αγώνα τους να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο, και να φυγαδευτούν ατάκτως στην Ιταλία.

Και όλα αυτά γιατί;Για να διεκδικήσουν το μέλλον των παιδιών τους ή έστω να προσπαθήσουν να κυνηγήσουν κάποιο όνειρο με βάρκα, αυτή που βυθίστηκε κυριολεκτικώς και μεταφορικώς, την ελπίδα. Οι διακινητές τους τους υποσχέθηκαν ότι όλα θα κυλήσουν ανθηρά και ομαλά και κατά κάποιο τρόπο, έστω και παρανόμως, θα πλεύσουν στην Ιταλία και θα σωθούν.Αυτοί, χωρίς νόμιμα χαρτιά και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, κουβαλώντας και κάποια αγγελούδια μαζί τους, δυστυχώς, έκαναν το σύνηθες βήμα που συνηθίζουν όλοι οι λαθραίοι μετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν και να σωθουν.

4 παιδάκια, αθώα και δύσμοιρα που, δυστυχώς, γεννήθηκαν υπό αυτές τις συνθήκες και ταυτότητα, νεκρά. Αλλοί τόσοι, 12 στον αριθμό, νεκροί και αυτοί από τα παγωμένα νερά, αυτά τα νερά που μπορούσαν υπό άλλες περιπτώσεις να είναι η σωτήρια τους αρχή για ένα νέο ξεκίνημα. Κάποιοι σώθηκαν και επέζησαν στην επιχείρηση αυτή και τραγικές φιγούρες, ως είναι, κλαίνε για τους συμπατριώτες τους. Μια επιχείρηση σωτηρίας, κάτω από το ” άγρυπνο βλέμμα” των Αρχών (συμπεριλαμβανομένου και του Λιμενικού Σώματος του νησιού), παράνομη, που οδεύει στο θάνατο και τον οδυρμό…..

Αυτά όλα, γιατί η λαθρομετανάστευση ζει και βασιλεύει, και οι αρμόδιοι δε μπορούν, όχι να την αντιμετωπίσουν και να την καταστείλουν εκ των υστέρων, αλλά να την προλαμβάνουν και να βάζουν το μαχαίρι στο κόκκαλο στη δουλεμπορία που είναι κινητήριος μοχλός τέτοιων ” ευαίσθητων” εθνικών ζητημάτων.Γιατί οι δουλέμποροι, ως άλλοι Σάυλοκ και λοιποί τυχοδιώκτες οδηγούν λαθραίους σε τέτοιες επικίνδυνες αποστολές, με ρίσκο και βέβαιο θάνατο, καλύτερα, των επιβαινόντων που δεν έχουν τη δυνατότητα, και πολλές φορές και νομικα΄με τη βούλα, δε μπορούν να απορροφηθούν από τη κοινωνία και τα κράτη, γενικότερα.Αυτοί, άλλωστε, είναι και νομικά και οι παραυτουργοί αυτής της σημερινής επιχείρησης αυτοκτονίας.

Αλλά, πραγματικά, αυτό που με καίει μέσα μου είναι αν όντως η πολιτική σκηνή και η τοπική αυτοδιοίκηση, είτε δεξιοστρόφως, είτε αριστεροκεντροστρόφως, ξέρουν ή μπορούν να κουνήσουν τα πιόνια στη σκακιέρα, για να χτυπήσουν τις εισροές από παντού.Γιατί, σύγχρονα στρατόπεδα περιμάζωξης και συλλογής ανθρώπινων ψυχών, περισσότερο μου φέρνουν τη Βερμάχτ στο μυαλό και τους σύγχρονους μυημένους οπαδούς της, παρά τη σύγχρονη αποτελεσματική κυβερνητική πολιτική.

Φίλοι, θα χαθούν και άλλα παιδιά, και άλλες αθώες παιδικές φωνές, ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής, και άλλοι συνάνθρωποι μας, στο βωμό της εκμετάλλευσης και της ”προσφυγιάς” ….ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ, ΟΜΟΙΟΙ ΜΕ ΕΜΑΣ.

Δικό σας, εκ βαθέων
Κωστάγγελος Δουβίτσας

Προηγούμενο άρθροΠαρεπιπτόντως…
Επόμενο άρθροΚαφενείο – παράνομο καζίνο εντοπίστηκε στην Λευκάδα