Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Γιάννης Μαλακάσης: «Είναι χρέος όλων μας να προσφέρουμε»

Γιάννης Μαλακάσης: «Είναι χρέος όλων μας να προσφέρουμε»

Θεωρώ ότι είναι χρέος όλων μας να προσφέρουμε, ότι μπορούμε ανιδιοτελώς, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε.Έτσι για άλλη μια φορά θέτω τις γνώσεις, το

ήθος και την εμπειρία μου στην υπηρεσία του τόπου και των συμπολιτών μου ενώνοντας τις δυνάμεις μου με την υποψήφια περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα. Πιστεύω ακράδαντα ότι με την πολυετή εμπειρία της ως δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων και ως ευρωβουλευτής για 15 χρόνια θα μπορέσει να συνεισφέρει στον εκσυγχρονισμόκαι στην ανάπτυξη της περιφέρειας μας.

Γνώση & Εμπειρία
Οι τεχνικές γνώσεις και η ενασχόληση με τα κοινά για πάνω από 30 χρόνια, μου δίνουν την δυνατότητανα βοηθήσω εμπράκτως στην αντιμετώπισηπροβλημάτων καθώς και στην στρατηγική ανάπτυξη του τόπου μας. Η επαγγελματική και πολιτική εμπειρία, μου έδωσαν την τεχνογνωσία νέων δομών τεχνολογίας, ανάπτυξης, ευρωπαϊκών προγραμμάτων υποδομήςκαι την δυνατότητα να έχω ενεργό ρόλογια την υλοποίηση τους. Οι έννοιες επιχειρηματικότητα, τουρισμός,πράσινη ενέργεια,υγεία, καθαριότητα, αθλητισμός, μεταφορές,εκσυγχρονισμός κ.α., όχι μόνο μου είναι γνωστές αλλά μπορώ να τις εντάξω εμπράκτωςκαιεποικοδομητικά στην καθημερινότητα μας.

Πολιτική Σταδιοδρομία
Ωςενεργός πολίτης ασχολήθηκα με τα κοινά σε διάφορεςθέσεις όπως Αντιδήμαρχος, Προέδρος Συμβουλίου Περιοχής, Προέδρος Λιμενικού Ταμείου, Προέδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ι.Ν, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης (Yπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Υποδομών της Περιφέρειας) κ.α. με σκοπό την ανάπτυξη της Λευκάδας.

Αποτελεσματικότητα
Από τις πιο σημαντικές ενέργειες μου ήταν η ανατροπή της αρχικής απόφασης για εξαίρεση 150 στρεμμάτων Λυγιάς– Καρυωτών από το σχέδιο πόλης. Ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχηςεισηγήθηκα την ένταξη του τουριστικούαγκυροβολίουτης Βασιλικής σε Ευρωπαϊκό πρόγραμματο οποίο υλοποιείται τώρα. Επιπλέον είχα καθοριστική συμμετοχή στην άρση των προβλημάτων που είχε η ένταξη του έργου Δίαυλος Λευκάδας και με συνεχείς παρεμβάσειςκατάφερα το έργο να δημοπρατηθεί και να ολοκληρωθεί.

Όραμα για το Μέλλον
Το όραμα μου είναι η ανάπτυξη του τόπου μας με ευρωπαϊκά πρότυπα που θα κάνουν την Λευκάδα μας το επίκεντρο της Ελλάδας (επιχειρηματικότητα,τεχνολογία/έξυπνη πόλη, τουρισμός, πράσινη ενέργεια κ.α.) . Έτσι θα δοθεί η δυνατότηταπαραμονής των νέων στο τόπο μας καθώς και επιστροφή όλων αυτών που για διαφόρους λόγους αναγκάστηκαν να τον εγκαταλείψουν.Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα το πετύχουμε.