Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Γιάννης Σαρανταένας: Ο Θοδωρής Σολδάτος , το πρόγραμμα και το...

Γιάννης Σαρανταένας: Ο Θοδωρής Σολδάτος , το πρόγραμμα και το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης είναι εχέγγυα για την επίλυση των προβλημάτων”

0

Συνέντευξη  στην εφημερίδα “ΝτΛ” , ενόψει των Αυτοδιοικητικών  Εκλογών  της Κυριακής παραχώρησε  ο υποψήφιος  Δημοτικός  Σύμβουλος Λευκάδας κ. Γιάννης Σαρανταένας , με συνδυασμό “Αλλάζουμε Πορεία” .

Κατεβαίνετε ως υποψήφιος δημοτικός  σύμβουλος με  την δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΊΑ» . Τι ήταν  αυτό  που σας ώθησε  να ασχοληθείτε με την Αυτοδιοίκηση; 

Ζω και εργάζομαι στο νησί πάνω από 10 χρόνια και έτσι νιώθω την Λευκάδα δεύτερη πατρίδα μου. Είμαι πολιτικοποιημένος με σαφείς θέσεις και ιδεολογικό στίγμα, δραστηριοποιήθηκα στον Ιατρικό Σύλλογο ως γραμματέας και Αντιπρόεδρος . Πιστεύω στις έννοιες του ενεργού πολίτη και της συμμετοχής και έκρινα ότι ήρθε η ώρα να συμβάλω με πιο ενεργό τρόπο στην επίλυση των προβλημάτων. Ο Θοδωρής Σολδάτος, το πρόγραμμα και το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης είναι εχέγγυα όχι μόνο για την διαχείριση και επίλυση προβλημάτων αλλά και για την δημιουργία οράματος και εκπόνηση στρατηγικής για την Λευκάδα της επόμενης 20ετίας! Θέλω να είμαι ενεργός σε αυτή την προσπάθεια!”

Είναι γνωστή η κοινωνική σας προσφορά  ως ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας . Με την πρόσφατη μεταφορά  στο   Νέο Νοσοκομείο Λευκάδας  . Εντοπίζετε ελλείψεις  ; Το Νοσοκομείο είναι σε πλήρη λειτουργία;

Το νέο Νοσοκομείο είναι αληθινό στολίδι για τον τόπο μας, ένα μακρόπνοο σχέδιο που προωθεί την Υγεία αλλά και την οικονομική ανάπτυξη, για το οποίο εργάστηκαν πολλοί με διαφορετικούς ρόλους και από διαφορετικές παρατάξεις. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου αποδεικνύει την αξία του ορθού σχεδιασμού και της συναίνεσης στην επίτευξη μεγάλων στόχων! Ελλείψεις υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό , τεχνικό και διοικητικό προσωπικό και δεν έχει επιτευχθεί η πλήρης λειτουργία. Είναι χρέος της τωρινής αλλά και των επομένων διοικήσεων να συνεχιστεί η προσπάθεια”.

Ποια είναι τα πιο κύρια προβλήματα κατά  γνώμη  σας  που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λευκάδας και χρήζουν την αντίστοιχη «θεραπεία»;

Το κυριότερο πρόβλημα είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Η προηγούμενη δημοτική αρχή έδειξε αβελτηρία και μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση της επένδυσης του εργοστασίου κομποστοποίησης , παρόλη την ωριμότητα του έργου , Εμείς προτείνουμε , στο ενδιάμεσο στάδιο, ένα συγκροτημένο σχέδιο διαχείρισης στερεών και βιολογικών απορριμμάτων με στόχο την μείωση του υπολείμματος και έμφαση στην ανακύκλωση Δεύτερο σημαντικό πρόβλημα είναι το νερό… παλαιό δίκτυο, ελλείψεις στα χωριά και το καλοκαίρι, πολλές διαρροές και υψηλοί λογαριασμοί. Η τελική λύση είναι το έργο στον Αγ. Γεώργιο, αλλά μπορούν να γίνουν πολλά από τον Δήμο σε επίπεδο διαχείρισης Συνολικά η λειτουργία του Δήμου πρέπει να εκσυγχρονιστεί και το κυριότερο σε συνεργασία με οικονομικούς και πολιτιστικούς φορείς να συμβάλει με δράσεις στην διαμόρφωση αναπτυξιακής στρατηγικής για το Νησί. Κοινοτικά και κρατικά προγράμματα υπάρχουν για να αντληθούν πόροι και αυτή η δυνατότητα πρέπει να αξιοποιηθεί αποτελεσματικότερα…Πρέπει να μειωθεί ο συγκεντρωτισμός που κυρίως  θίγει τα χωριά, οι υπηρεσίες πρέπει να γίνουν φιλικότερες προς τον Δημότη, να προχωρήσουν τα έργα ψηφιοποίησης και γενικότερα να οργανωθούν καλύτερα οι  υπηρεσίες του Δήμου”.

 

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινιστική Ανακοίνωση Τοπικού Συνδυασμού Αγίου Πέτρου “ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ”
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση υποψηφιότητας