Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Κουρά νέου Μονάχου στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος

Κουρά νέου Μονάχου στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος

0

Τη Κυριακή 29η Σεπτεμβρίου 2019 το απόγευμα ετελέσθει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Φανερωμένης η κουρά νέου μοναχού από τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Νικηφόρο.

Ο νέος μοναχός έλαβε το όνομα Παῒσιος προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Στην προσφώνησή του ο Καθηγούμενος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλο για την ευλογία της κουράς του νέου μοναχού αλλά και δια την διακριτική παρουσία του στην Ιερά Μονή.

 

Απευθυνόμενος στο νέο μοναχόμεταξύ των άλλων πνευματικών συμβουλών κατέληξε. Σέ παραδίδω σήμερα στήνἀγκαλιάτῆς Παναγίας τῆς Φανερωμένης, τῆς μόνης ἀκαταισχύντουἐλπίδοςκαί προστασίας τῶνμοναχῶν, τῆς Μητέρας τοῦ Κυρίου, τῆς δικής μας Μητέρας, ἡ ὁποίαθάσέ βοηθάει στόνἀγώνακαίτήν προσπάθειά σου καίθά κάνει ἐλαφρύτεροτό φορτίο τῆςμοναχικῆς ζωής. ΕὔχομαικαίπάλιὁΘεόςνά «κατασκευάση» ὅλησουτήνὕπαρξηκαίνάτήνκάνη «ὄργανονἐναρμόνιονκαίψαλτήριοντερπνόντοῦἉγίουΠνεύματος», καίἀπότήνἐπίγειαἐκκλησιαστικήἱεραρχίανάὁδηγηθῆςστήνοὐράνιαἱεραρχίαγιάνάδοξάζεταιτόὄνοματοῦἉγίουΤριαδικοῦΘεοῦ.”

 

Η Ιερά ΜονήΦανερωμένης ευχαριστεί θερμώς τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, το Γενικό Αρχιερατικό π. Αθανάσιο Κοσμά καθώς και τους κληρικούς άλλων Μητροπόλεων που παραβρέθησαν στη σημερινή χαρμόσυνη ημέρα.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους Λευκαδίτες φίλους και αδελφούς της Ιεράς Μονής μας πού με προθυμία και αγάπη ανταποκρίνονται σε κάθε γεγονός.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

Προηγούμενο άρθροΔοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας το πλαίσιο της άσκησης  «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019»
Επόμενο άρθροΗ Ελέσα Μαρούντα στην Νίκη Λευκάδας