Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Λευκάδα: Η αγνή ομορφιά του Ιονίου πελάγους

Λευκάδα: Η αγνή ομορφιά του Ιονίου πελάγους

0
lefkada h agnh omorfia tou ioniou pelagous 1

lefkada h agnh omorfia tou ioniou pelagous 1

Το νησί που αλλάζει τοπίο από το βορρά στο νότο και σας επιφυλάσσει εικόνες μαγικές.

Κάτω από τον απέραντο γαλάζιο ενός ανάλαφρου ουρανού και μες στη μυρωδιά της αρμύρας του Ιονίου πελάγους βρίσκεται η πολλά υποσχόμενη Λευκάδα. Μοιάζει να χαιρετά τις γειτόνισσές της από μακρυά, πότε τη Κεφαλονιά και πότε την Ιθάκη. Είναι το νησί που αλλάζει τοπίο από το βορρά στο νότο και σας επιφυλάσσει εικόνες μαγικές, δίνοντας σας το χέρι για να φτιάξετε παρέα την πιο όμορφη ιστορία.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό λόγω της πολύ εύκολης οδικής μεταβάσης σ΄αυτόν. Η γέφυρα συνεχούς ροής στην Ακαρνανία σε απόσταση αναπνοής από το νησί σας επιτρέπει να φτάσετε γρήγορα και με ασφάλεια. Από την Αθήνα, η Λευκάδα απέχει περίπου 378 χιλιόμετρα ενώ από τη συμπρωτεύουσα 420 χιλιόμετρα. Διασχίζοντας τη γέφυρα θα μπείτε αμέσως στο κλίμα για να γνωρίσετε τα θαυμαστά χρώματα αυτού του τόπου. Με το βλέμμα σας να παίζει πότε δεξιά και πότε αριστερά, θα θαυμάσετε το επιβλητικό Κάστρο της Αγίας Μαύρας και τη λιμνοθάλασσα με τα διάφορα είδη πουλιών όπως πανέμορφοι κύκνοι και άλλα.

Γνωρίζοντας το νησί…

Στην ήσυχη πόλη της Λευκάδας το πρώτο πράγμα που θα σας αρέσει θα είναι η θέα από το λιμάνι καθώς δεν σταματάει η θάλασσα αλλά χάνεται στην κορυφογραμμή του ορίζοντα. Θα αντικρύσετε με τη πρώτη μάτια τις κεραμοσκεπές των σπιτιών και τα πολλά χρώματα παντού. Θα διασχίσετε γραφικές πλατείες και στενά δρομάκια με μια σειρά από μικρά μαγαζάκια για ελκυστικές αγορές. Στον παραλιακό δρόμο υπάρχει πλήθος από ωραία στέκια όπως καφέ, ταβερνάκια και μπαράκια για ποτό.

Η αίσθηση που θα έχετε θα είναι ότι είστε σε κάποια μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας με την όμωνυμη εκκλησία απ’ έξω σας παραπέμπει αμέσως στο νήμα της ιστορίας. Μέσα στη λιμνοθάλασσα υπάρχει ακόμα τμήμα από τα ερείπια της μεγάλης τοξωτής φέγυρας που έφτανε ως τη θέση Καλκάνη και η οποία καταστράφηκε από τους σεισμούς.

Περπατώντας στα σοκάκια, κάποια στιγμή θα σας πειράξουν τ΄αυτιά όμορφές μελωδίες. Ακολουθήστε τες για να φτάσετε στο Μουσείο Φωνογράφου και να θαυμάσετε από κοντά διάφορα μουσικά αντικείμενα αναπαραγωγής ήχου όπως φωνογράφους, λατέρνες, γραμμόφωνα και άλλα πολλά. Ύστερα, σε μια περίηγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα δείτε ευρήματα που ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο νησί. Στο Λαογραφικό Μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τη σύσταση ενός παραδοσιακού λευκαδίτικου σπιτιού. Στη Χαραμόγλειο Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη θα βρείτε σπάνιο υλικό από βιβλία και χάρτες ενώ εκεί πραγματοποιούνται και διάφορες εκθέσεις προωθώντας όλες τις μορφές τέχνης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο flowmagazine.gr

Προηγούμενο άρθρο10 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Μεγανησίου μέσω ΟΑΕΔ
Επόμενο άρθρο6, 7 και 8 Σεπτέμβρη η Λευκάδα γεμίζει μοτοσυκλέτες