Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Όταν ο John Lennon ερωτεύτηκε τη Yoko Ono

Όταν ο John Lennon ερωτεύτηκε τη Yoko Ono

0
lennon-ono

lennon-ono

Στις 9 Νοεμβρίου 1966.

Στις 9 Νοεμβρίου του 1966 γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας. Ήταν η στιγμή που ο John Lennon επισκέφτηκε τη γκαλερί Indica στο Λονδίνο. H 33χρονη τότε Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα Yoko Ono, παρουσίαζε ένα σύνθετο έργο, με τίτλο Unfinished Paintings and Objects. Η έκθεση περιείχε προτάσεις για ιδεατά διάφανα σπίτια, μουσική φαντασίας έως ”εσώρουχα που σε φτιάχνουν”.

lennon-ono2
It is very important to have art which is living and changing. Every phase of life is beautiful; so is every phase of a painting.
Yoko Ono
Sunday Telegraph, 27 November 1966

lennon-ono3
Ο John Lennon έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις για τον έρωτα που άλλαξε τη ζωή του. “Υπήρχε ένας πίνακας με ένα σφυρί που καλούσε τους επισκέπτες της έκθεσης να βάλουν ένα καρφί. Όταν πήγα να το κάνω τη ρώτησα και μου είπε όχι, γιατί επίσημα η έκθεση ανοίγει την επόμενη ημέρα. Ο ιδιοκτήτης της γκαλερί John Dunbar παρενέβη και είπε στη Yoko Ono πως είμαι εκατομμυριούχος και αν με άφηνε μπορεί και να αγόραζα κάποιο από τα έργα της. Κάπως έτσι μου είπε οκ, μπορείς να βάλεις ένα καρφί για 5 σελίνια. Της απάντησα πως θα της δώσω υποθετικά πέντε σελίνια και θα βάλω υποθετικά ένα καρφί. Και κάπως έτσι γνωριστήκαμε. Τότε ήταν που κοιταχτήκαμε στα μάτια και αυτό ήταν όλο…””
John Lennon

lennon-ono5
Το ζευγάρι προκάλεσε σάλο με τη δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών. Έσπασαν τα ταμπού της εποχής, σόκαραν και συγκρούστηκαν με τις συντηρητικές αντιλήψεις σε όλο τον κόσμο.

lennon-ono6

Η Yoko Ono και ο John Lennon, έγιναν ένα ζευγάρι σύμβολο-εποχής, με θαυμαστές που αφιερώνουν σελίδες στο internet μέχρι και σήμερα.

lennon-ono7

Πηγή: enikolopouloublog

Προηγούμενο άρθροΠροϋπολογισμός 2013 – Ομιλία Θοδωρή Σολδάτου
Επόμενο άρθροΉρθα να τρέξω για 7 εκατομμύρια πεινασμένους Έλληνες