Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Μιχάλης Παπουτσόπουλος: Μορφή του Κλασσικού Αθλητισμού και του Ποδοσφαίρου τη δεκαετία του...

Μιχάλης Παπουτσόπουλος: Μορφή του Κλασσικού Αθλητισμού και του Ποδοσφαίρου τη δεκαετία του ’50 στη Λευκάδα 

0

 

 

Ο Μιχάλης Παπουτσόπουλος τερματίζει πρώτος σε αγώνα 100 μέτρων στο γήπεδο της Λευκάδας

Γράφει ο Κώστας Σκλαβενίτης

Ο Μιχάλης Παπουτσόπουλος γεννήθηκε στη Λευκάδα και από μικρός αγαπούσε το ποδόσφαιρο αλλά διέπρεψε στο κλασσικό αθλητισμό όπου στη δεκαετία του ’50 έφηβος τότε και με τη καθοδήγηση του γυμναστή του Νίκου Σταματέλου κρατούσε τη πρωτιά στα αγωνίσματα των 100 και 400 μέτρων στο νησί.
Ακόμη δύο φορές ήρθε πρώτος σε Πανηπειρωτικούς αγώνες όπου συμμετείχε τότε και η Λευκάδα…
Στη πόλη των Ιωαννίνων στο αγώνισμα των 100 μέτρων με χρόνο έντεκα δεύτερα και πέντε δέκατα όπου πρώτη φορά φόρεσε αθλητικά παπούτσια με καρφιά που του χάρισε ο γυμναστής του και στη πόλη της Άρτας στο αγώνισμα των 400 μέτρων με χρόνο σαράντα οκτώ δευτερόλεπτα

Μαθητές της Λευκάδας δαφνοστεφανωμένοι στο γήπεδο της πόλης μετά από γυμναστικές επιδείξεις μεταξύ των οποίων και ο Μιχάλης Παπουτσόπουλος
Παράλληλα έπαιξε ποδόσφαιρο στη μεγάλη ομάδα της εποχής το “Λευκάτα” όπου το συμβούλιο του απαρτιζόταν από τους Μάκη Μελά(Επιχειρηματία), Πάνο Βλάχο(Δημ. Υπάλληλο),Γιώργο Χαλικιά(Δημ. Υπάλληλο), Γεράσιμο Κατωπόδη (Καθηγητή),Ευγένιο Περδικάρη(Δημ. Υπάλληλο), Φίλιππο Γαρύφαλλο(Δημ. Υπάλληλο), Γεώργιο Καββαδά (Καθηγητή), Νίκο Σταματέλο(Καθηγητή), Σπύρο Κολοκύθα(Δικηγόρο) κ.α.
Μια ομάδα με σπουδαία προσφορά στον αθλητισμό του τόπου μας που ιδρύθηκε το 1951 και ως επί το πλείστον οι παίκτες της ήταν μαθητές του γυμνασίου, παιδιά της αλάνας και της γειτονιάς τα οποία διακρίθηκαν και τίμησαν τη γενέτειρά τους.
Τα παιδιά αυτά αποθεώθηκαν και χειροκροτήθηκαν μένοντας στην ιστορία του Λευκαδίτικου ποδοσφαίρου, παιδιά που η τιμή της αθλητικής στολής και η συμμετοχή στην Ομάδα είχαν μεγαλύτερη αξία από τα χρήματα.
Η Ομάδα αυτή δεν επιβίωσε για μεγάλο χρονικό διάστημα διότι τα περισσότερα παιδιά έφυγαν από τη Λευκάδα για σπουδές ή ανεύρεση εργασίας.
Όσοι παρέμειναν προσαρτίστηκαν στην αντίπαλη πιο παλιά ομάδα του 1927 τον ιστορικό Τηλυκράτη όπου αργότερα το 1963 έγινε συνένωση των δύο ομάδων και δημιουργήθηκε ο Πανλευκάδιος.

Η Ομάδα του Λευκάτα το 1956 Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά:Μάκης Μελάς, Πάνος Βλάχος, Μπάμπης Ραπτης, Θεόδωρος Ζωϊτάς, Γιώργος Χαλικιάς, Γιώργος Καρφάκης,Μάσος Κονιδάρης, Κώστας Γαζής, Μιχάλης Παπουτσόπουλος,Άγγελος Κατωπόδης, Κώστας “Δαίμονας” και Νίκος Σάντας(προπονητής). Κάτω από αριστερά:Δήμος Βαγενάς, Κώστας Ζακυνθινός, Σταύρος Μωραίτης, Νικήτας Περδικάρης, Νώντας Κουνιάκης και Νίκος Κατωπόδης.
Ο Μιχάλης Παπουτσόπουλος ηταν βασικός στην ομάδα του Λευκάτα και έπαιξε στη θέση του επιθετικού δεξιά(εξτρεμ) λόγω και της ταχύτητας του.

Η ομάδα του Λευκάτα του 1958-1959
Ήταν πολύ καλός μαθητής στο Γυμνάσιο και στο τέλος της δεκαετίας του 50 έφυγε από τη Λευκάδα για σπουδές στο Πολυτεχνείο της Αθήνας όπου πέρασε Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος κι έτσι εγκατέλειψε τον αθλητισμό.

Ο κ.Μιχάλης Παπουτσόπουλος σήμερα
Επί εικοσαετία ήταν Μελετητής Προγράμματος και Κατασκευών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων της ΔΕΗ που είχε έδρα τη Πάτρα και κατόπιν επέστρεψε στη Λευκάδα ως προϊστάμενος της ΔΕΗ όπου παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι και τη συνταξιοδότηση του, παράλληλα ήταν και καθηγητής στις Τεχνικές Σχολές Λευκάδας.

Προηγούμενο άρθροΠάρκο Οδικής Ασφάλειας στη Λευκάδα
Επόμενο άρθρο(Αντι) πλημμυρικά Έργα …