Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Νίκος Βεργίνης : “Μαζί λοιπόν κερδίζουμε και μαζί αλλάζουμε τη Λευκάδας...

Νίκος Βεργίνης : “Μαζί λοιπόν κερδίζουμε και μαζί αλλάζουμε τη Λευκάδας μας! “

0

Συνέντευξη  στα “ΝτΛ” παραχώρησε ο υποψήφιος   Δημοτικός Σύμβουλος  Λευκάδας  κ. Νίκος Βεργίνης  με τον  συνδυασμό “Αλλάζουμε Πορεία ” λίγες  μέρες πριν τις Αυτοδιοικτικές Εκλογές . Κατωτέρω σας παραθέτουμε την συνέντευξή του:

Με τα κοινά, ασχολείστε από μικρή ηλικία. Τώρα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Αλλάζουμε Πορεία – Μας ενώνει η Λευκάδα» και υποψήφιο δήμαρχο, τον Θοδωρή Σολδάτο. Τι σας ώθησε σε αυτή σας την απόφαση.

Η  ενασχόληση  με  τα  κοινά,  πάντα  με  ενδιέφερε,  καθώς  πιστεύω  ότι  είναι  χρέος  του  κάθε  πολίτη   να  είναι  ένας ενεργός  πολίτης. Τη  συγκεκριμένη  χρονική  στιγμή,  μετά  και  από  παρότρυνση  τόσο  του  οικογενειακού  όσο  και  του  φιλικού  μου  περιβάλλοντος, πήρα  την  απόφαση  να  θέσω  την  υποψηφιότητά  μου  στην  κρίση  των  συμπολιτών  μου, με  την  ελπίδα  ότι  θα τους  πείσω  να  με  εμπιστευθούν  και  τη διαβεβαίωση από  τη  μεριά  μου  ότι  θα  έχουν, σε  περίπτωση  που  εκλεγώ,  ένα  δικό  τους  άνθρωπο  και  μια  δική τους  δυνατή  φωνή όταν τη χρειαστούν.

Απ’ την άλλη μεριά, η υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος, σημαίνει ότι θες να βοηθήσεις την κοινωνία στην οποία ζεις, να διευκολύνεις την καθημερινότητα των ανθρώπων γύρω σου. Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου, και κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί ιερό καθήκον όλων μας. Από την πλευρά μου, ξεκαθαρίζω ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά, έχει μοναδικό σκοπό τη συμμετοχή στην αλλαγή σελίδας και στην αναδιαμόρφωση του Δήμου μας. Με μια νέα δημοτική αρχή, που θα καταφέρει να κάνει τον πολίτη «συμπαίκτη» στην προσπάθεια για την ανάδειξη και την ανάπτυξη της Λευκάδας μας και των νησιών της! Μαζί λοιπόν κερδίζουμε και μαζί  αλλάζουμε τη Λευκάδας μας!”

Γιατί οι συμπολίτες σας να ψηφίσουν εσάς και όχι κάποιον άλλο υποψήφιο του Συνδυασμού;

Καλή η ερώτηση που μου κάνετε. Προσωπικά, είμαι  ένας  υποψήφιος  που  θέλω  σε  κάθε  στιγμή  και  τώρα  αλλά  και  στο  μέλλον,  να  μπορώ  να  κοιτάξω  τον  κάθε  συμπολίτη  μου, τον κάθε χωριανό μου  στα  μάτια. Έτσι θα  πορευτώ  και  μιλώντας  πάντα  τη  γλώσσα  της  αλήθειας  και  της  ειλικρίνειας,  θα  προσπαθήσω  να  προσφέρω, να βοηθήσω, με  βάση  τις  ιδέες, τις  αρχές  ή  τις  όποιες  δυνατότητες  έχω, ώστε  η Λευκάδα μας, να  κάνει  ένα, δύο γιατί όχι και τρία ακόμα βήματα  μπροστά. Και τα οποία φυσικά, τα χρειάζεται και τα έχει ανάγκη.

Επιπλέον, θάθελα  να  τονίσω,  ότι  η  προσπάθεια  και η προσφορά  μου  αυτή, απ’  όποιο  πόστο  κι  αν  μου  ζητηθεί να προσφέρω  σε  περίπτωση  που  εκλεγώ, θέλω να είναι σταθερή και νάχει κατεύθυνση στην αντιμετώπιση των  πραγματικών  καθημερινών  προβλημάτων του Δήμου, καθώς  πιστεύω  ότι  η  κάθε  δράση  ή  ενέργεια μιας  Δημοτικής  αρχής, θα  πρέπει  τελικά  να  καταλήγει  και  να  εξαργυρώνεται  προς όφελος  των  δημοτών της  και  μόνο.  Ο  κόσμος συχνά χρειάζεται  μια  δική  του  φωνή  που  να  λέει  τα  πράγματα «όπως είναι»  κι  αυτός  θα  είναι  ο  δικός  μου  ρόλος“.

Είναι η εκλογή σας αυτοσκοπός για εσάς;
Φυσικά και θέλω να εκλεγώ, αλλά και να βοηθήσω τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Θοδωρή Σολδάτο να εκλεγεί. Απ’ τη μια, θέλω να προσφέρω στην πόλη μου, στο χωριό μου, και απ’ την άλλη θέλω να βοηθήσω το νησί μου να πάει μπροστά. Με τις όποιες δυνάμεις έχω. Μόνος του ένας δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όμως, είναι αυτός που έχει απόλυτη γνώση για τα προβλήματα της περιοχής, του χωριού του, με την πιο στενή έννοια δηλαδή. Ξέρει απ’ τη λακκούβα που έχει ο δρόμος μέχρι ποιοι άνθρωποι ζουν δίπλα του και τι προβλήματα αντιμετωπίζει ο καθένας. Μπορεί ,λοιπόν, πρώτα απ’ όλα να μεταφέρει το πρόβλημα και παράλληλα να προτείνει λύση και να πιέσει για την υλοποίησή της. Αυτά τα απλά και μικρά βελτιώνουν την καθημερινότητά μας“.

Και μια τελευταία ερώτηση. Μιλήστε μας με λίγα λόγια για τον Νίκο Βεργίνη.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος που έχω ελπίδες για τη ζωή μου. Για την οικογένειά μου. Ασχολούμαι με τη γεωργία και ως νέος αγρότης προσπαθώ καθημερινά να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε, ο τόπος μου να είναι η πηγή της ζωής μου. Αγωνίζομαι καθημερινά μέσα σε περιβάλλον που με αντιμετωπίζει χωρίς το ενδιαφέρον που θάθελα. Όπως εγώ, υπάρχουν δεκάδες νέοι άνθρωποι που έχουν τις ίδιες αγωνίες με μένα. Θέλω το Δήμο μου να είναι δίπλα μου στις προσπάθειες που κάνω εγώ και οι συμπολίτες μου, οι χωριανοί μου. Θέλω η ημιορεινή περιοχή μου να γίνει τόπος ανάπτυξης και δημιουργίας. Για το λόγο αυτό, ενώνω τις δυνάμεις μου με τους συνυποψηφίους μου και προσκαλώ, και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να μας στηρίξουν με την ψήφο τους. Για να αλλάξουμε τον τόπο μας και να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Καλώ λοιπόν όλους να στηρίξουν την προσπάθειά μας“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Ανεξάρτητου Συνδυασμού Τοπικής Κοινότητας Τσουκαλάδων: Αγωνιστική Ενότητα – Δημιουργία
Επόμενο άρθροΜήνυμα νίκης της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου έστειλε από την Κέρκυρα ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης