Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Ο ελληνικός καφές αφελληνίζεται

Ο ελληνικός καφές αφελληνίζεται

0

ellinikos kafesΕίναι αδικία και μάλιστα μεγάλη. Αδύναμες κοινωνικές ομάδες πλήττονται αφού στο στόχαστρο μπήκε η μοναδική (και τελευταία που είχε απομείνει) απόλαυσή τους. Ο καφές τους! Έρχεται νέο χαράτσι που φτάνει και στο 100% της αξίας του καφέ ως πρώτη ύλη. Και δεν είναι μόνο ο καφές έξω, στην καφετέρια, στο καφενείο ή από delivery. Είναι και η οικιακή κατανάλωση, η αγορά του από το ράφι δηλαδή. Ειδικότερα για τα δύο είδη καφέδων που είναι η επιλογή των περισσοτέρων: το φραπέ και ο ελληνικός.

Ο δεύτερος πλήττεται περισσότερο από όλα αφού η αύξηση φτάνει στο 67% εξανεμίζοντας για τις επιχειρήσεις την όποια δυνατότητα βιωσιμότητας αλλά και την δυνατότητα του καταναλωτή να αγοράζει το προϊόν από το ράφι του super market. Tο συνδικαλιστικό όργανο των Καφεκοπτών και των επαγγελματιών του καφέ, με παραδείγματα, δείχνουν γιατί το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

Η συσκευασία των 200 γρ έχει μέση τιμή ραφιού περίπου 2,30 ευρώ. Με το νέο φόρο αναμένουμε αύξηση 29% δηλαδή θα πάει στα 3,10 Ευρώ. Αντίστοιχα, η συσκευασία των 200 γρ του στιγμιαίου καφέ έχει μέση τιμή 6 ευρώ. Ο νέος φόρος θα επιφέρει αύξηση της τάξεως του 17% δηλαδή θα φτάσει την τιμή στα 7,2 Ευρώ!

Μέχρι στιγμής, δε φαίνεται να έχει ιδρώσει το αυτί κανενός. Πάλι το μπαλάκι βρίσκεται στο καταναλωτή για να αντιδράσει. Γιατί αλλιώς, δεν θα πίνουμε ελληνικό αλλά…καφέ με φέσι. Καφέ τούρκικο! Καφέ αλά Ερντογάν. Και από λαθρεμπόριο, εννοείται.

Προηγούμενο άρθροΦωτογραφίες και βίντεο από τη φωτιά στα σκάφη στο Νυδρί
Επόμενο άρθροΛάθος & Σωστό από τον Θέμη Χαλμούκο