Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Ο κ. Μανώλης Θερμός για τις τάσεις της τουριστικής κίνησης στη Λευκάδα

Ο κ. Μανώλης Θερμός για τις τάσεις της τουριστικής κίνησης στη Λευκάδα

0

Αγαπητοί συνάδελφοι ξενοδόχοι του Ν. Λευκάδας,

Η συνεχής άνοδος του αριθμού αφίξεων την τελευταία πενταετία ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να δημιουργήσει ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΣΗΣ.
Τι σημαίνει αυτό: Η διατήρηση επί μακρόν του αριθμού των αφίξεων σε επίπεδα υψηλότερα της μακροχρόνιας τάσης υποδηλώνει αυξημένη πιθανότητα ΗΠΙΑΣ προσαρμογής σε επίπεδα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ από το υψηλό επίπεδο του προηγούμενου έτους.
Επίσης ο προγραμματισμός θέσεων των αεροπορικών εταιρειών για πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια το καλοκαίρι του 2019 υποδηλώνει τάσεις σταθεροποίησης η ΟΡΙΑΚΑ καθοδικής πορείας της τουριστικής κίνησης.
Πιο ειδικά: Η εξέλιξη της ζήτησης από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι καθοριστικής σημασίας για τον τουρισμό του νησιού μας.
Η αβεβαιότητα που απορρέει από ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στις αφίξεις Βρετανών στη Λευκάδα.
Η άποψη των ειδικών είναι ότι μάλλον θα οδηγήσει σε πιο συντηρητική συμπεριφορά των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι σε σοβαρή μείωση των ροών (ίσως 5% μέχρι το 2020).
Από την άλλη πλευρά η διαρκώς βελτιούμενη υποδομή στις αερομεταφορές, η σχετική σταθερότητα στις τιμές των καυσίμων και η αυξανόμενη ροή επισκεπτών από τις αναδυόμενες αγορές είναι βέβαιο ότι ενισχύει τις τουριστικές ροές για φέτος στο πανέμορφο νησί μας. Ενδεχομένως να αντισταθμίσουν μέρος της απώλειας μεριδίων του κλάδου μας από την Βρετανία και οι αφίξεις από Καναδά και ΗΠΑ που εκτιμούνται ότι θα είναι αυξημένες.
Όμως ανεξάρτητα από την διεθνή οικονομική συγκυρία, η μακροχρόνια τάση του τουριστικού μας προϊόντος ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία. Τούτο σημαίνει ότι παρά τη μεγάλη άνοδο των τελευταίων ετών τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης είναι σημαντικά. Απαιτείται ωστόσο μεγαλύτερη προσοχή και προσήλωση στις επιχειρήσεις μας και η βελτίωση της σχέσης ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ – ΤΙΜΗΣ.
Επίσης είναι αναγκαίο να υπάρξει και ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΗ των φορολογικών συντελεστών, ώστε να είναι εφικτός ο ανταγωνισμός με τις τουριστικές επιχειρήσεις άλλων χωρών επί ίσοις όροις.
Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κανείς σοβαρός λόγος ανησυχίας για την επερχόμενη τουριστική σεζόν στο νησί μας.


ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μανώλης θερμός

Προηγούμενο άρθροΟι πολλές ώρες εργασίας συνδέονται με την εμφάνιση κατάθλιψης στις γυναίκες
Επόμενο άρθροΑιμοκάθαρση και διατροφή