Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Ο Λευκάδιος Χερν στον κήπο της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Παιδικής Λογοτεχνίας του Τόκιο

Ο Λευκάδιος Χερν στον κήπο της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Παιδικής Λογοτεχνίας του Τόκιο

0

Ο Λευκάδιος Χερν γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1850 και είναι ο εθνικός ποιητής και συγγραφέας της μακρινής Ιαπωνίας. Το 2014 εγκαινιάστηκε στη Λευκάδα το Ιστορικό Κέντρο Λευκάδιου Χερν, ο μοναδικός σε Ευρωπαϊκό έδαφος μουσειακός χώρος, αφιερωμένος στο ελεύθερο πνεύμα του Λευκάδιου.

Με τη θεμελιώδη αρχή ότι «τα βιβλία για παιδιά συνδέουν τον κόσμο και ανοίγουν ορίζοντες για το μέλλον», η Διεθνής Βιβλιοθήκη Παιδικής Λογοτεχνίας στο Τόκιο, με εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία στα ράφια της αποτελεί την εκτενέστερη πηγή πληροφοριών για την ιαπωνική και διεθνή παιδική λογοτεχνία στην Ιαπωνία. Το κεντρικό κτήριο της κατασκευάστηκε το 1906 ως Αυτοκρατορική Βιβλιοθήκη και βρίσκεται στο Πάρκο του Ουένο. Σήμερα αποτελεί τμήμα της Βιβλιοθήκης της Βουλής που είναι η εθνική βιβλιοθήκη της Ιαπωνίας.

Στο συντριβάνι του κήπου της Βιβλιοθήκης υπάρχει η εικόνα του Ελληνοϊρλανδού συγγραφέα Λευκάδιου Χερν ο οποίος έζησε στην Ιαπωνία από το 1890 μέχρι και το 1904 έτος του θανάτου του. Στην Ιαπωνία εργάστηκε και ως εκπαιδευτικός. Αν και ο Χερν δεν θεωρείται συγγραφέας παιδικών βιβλίων, στα ράφια της βιβλιοθήκης υπάρχουν βιβλία του καθώς και μελέτες και ιστορίες της ιαπωνικής λαογραφίας που ο Χερν έφερε στο φως με τα γραπτά του. Το έργο του γεννημένου στη Λευκάδα συγγραφέα, αποτελεί μία από τις πρώτες και πιο στέρεες πολιτιστικές γέφυρες μεταξύ της Ιαπωνίας και της Δύσης και παρουσίασε ακόμα και στους ίδιους τους Ιάπωνες όψεις της παραδοσιακής Ιαπωνίας που και οι ίδιοι δεν γνώριζαν ή κόντευαν να ξεχάσουν.

Πηγή

Περισσότερα για τον Λευκάδιο Χερν δείτε [εδώ]

Επιλογή άρθρου: Σκλαβενίτη Χρυσούλα

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης στην πόλη της Λευκάδας σήμερα το απόγευμα
Επόμενο άρθροΤο Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας για τις παρεμβάσεις στο θέμα της αξιολόγησης