Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Οταν ο Ωνάσης πήγε στα μπουζούκια την Γκρέις Κέλι και τον πρίγκιπα...

Οταν ο Ωνάσης πήγε στα μπουζούκια την Γκρέις Κέλι και τον πρίγκιπα Ρενιέ

0
exw 0

exw 0

Mε την Κάλλας να κάνει τον μεταφραστή του Χιώτη.

Οταν ο Ωνάσης πήγε στα μπουζούκια του Πειραιά την Γκρέις Κέλι και τον πρίγκιπα Ρενιέ, με την Κάλλας να κάνει τον μεταφραστή του Χιώτη [εικόνες]

«Ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό και η Γκρέις Κέλι θέλουν μπουζούκια». Η επιθυμία τους δεν θα μπορούσε παρά να γίνει σεβαστή πάραυτα από τον οικοδεσπότη τους στην Ελλάδα Αριστοτέλη Ωνάση που τους πήγε στη φημισμένη «Σπηλιά του Παρασκευά» στο Πειραιά, πάντα μαζί με την Μαρία Κάλλας. Εκεί μεσουρανούσε ο Μανώλης Χιώτης.

Η άφιξή τους ξάφνιασε όσους δεν περίμεναν ποτέ ότι το πριγκιπικό ζεύγος θα ήθελε να ακούσει μπουζούκια. Η παρουσία του Ωνάση και της Κάλλας στα αθηναϊκά μπουζούκια ήταν γνωστή και αυτό αποτυπώθηκε και στον ζωηρό διάλογο που είχαν η ντίβα της όπερας με τον ιερέα του μπουζουκιού. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος περιγράφει την εξής συνομιλία (και την καταγράφει το peireorama):

grace-kelly-maria-callas-e1343882966251-600x469

«Χιώτης: Μεγάλη μας τιμή κυρία Κάλλας, δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω.

Κάλλας: δική μου τιμή κύριε Χιώτη, γιατί πιστέψτε με ότι η αποψινή βραδιά ήταν η πιό ευχάριστη ψυχαγωγικά της ζωής μου. Σας εκφράζω και τα συγχαρητήρια της πριγκίπισσας που με έβαζε κατά την διάρκεια των τραγουδιών να της μεταφράζω τα λόγια στα αγγλικά

Χιώτης: Αυτό με φοβίζει Κάλλας: Να μη σας φοβίζει, γιατί η πριγκίπισσα είναι ερωτευμένη γυναίκα και μου εξέφρασε τον θαυμασμό της όχι μόνο για την δεξιοτεχνία σας και τη φωνή της κυρίας Λίντα, αλλά και για κάποιους στίχους που προσπάθησα να τους μεταφράσω όσο σωστότερα μπορούσα. »

Τότε η Γκρέις Κέλι ζήτησε να μάθει σε τι διαφέρει το μπουζούκι από τις ηλεκτρικές κιθάρες των Beatles με τον Χιώτη να απαντά «Κυρία Κάλλας παρακαλώ εξηγείστε στην πριγκίπισσα ότι οι χορδές της ηλεκτρικής κιθάρας δονούνται από την πρίζα και οι χορδές του μπουζουκιού κατευθείαν από την καρδιά.»

hiotis-278x300

Προηγούμενο άρθροΟ Ξενοφών Βεργίνης νέος διοικητής του ΟΓΑ
Επόμενο άρθροΜε αγροτικά αντί ασθενοφόρων οι μεταφορές ασθενών στην Βασιλική