Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Oυκ εν τω πολλώ το ευ

Oυκ εν τω πολλώ το ευ

0

Oυκ εν τω πολλώ το ευ αλλ’ εν τω ευ το πολύ. Yπ’αυτήν την σκέψη και λογική η νέα δημοτική αρχή οφείλει να πορευθεί και να πράξει το εφικτόν και οχι το ευκταίον.

   ”All in good time” όλα μαζί δεν γίνονται,ας ξκινήσουν οι λύσεις των σοβαρών θεμάτων και ακολουθούν τα δευτερεύοντα.Για άλλη μια φορά να επισυμανθεί οτι η σύμπνοια και αγαστή συνεργασία του Δήμου  με  τους επαγγελματίες της Λευκάδας είναι το καλύτερο  όχημα για την πολυπόθητη αναβάθμιση και προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στον τόπο μας,η δε συμμόρφωση των επαγγελματιών με τις υποχρεώσεις τους ίσως αποδώσει καλύτερα μετά απο μια άμμεση επαφή ακόμα ακόμα και του ιδίου του Δημάρχου παρά με ανακοινώσεις τελεσίγραφα.
     Μάλλον άκαιρη η’  ίσως τρικλοποδιά ήταν η πρόσφατη επιχείρηση απομάκρυνσης των παρτεριών και γλαστρών απο τους δρόμους αφού η τουριστική περίοδος βαίνει προς το τέλος και οι γλαστρες δεν αποτελούν πρόβλημα πλέον.Η όλη επιχείρηση θα είχε νόημα αν γινόνταν τον Μάρτιο που αρχίζει η τουριστική περίοδος. Καλά θα είναι να μην δοθεί συνέχεια διότι υπάρχουν σε πολλά σοκάκια της Λευκάδας ουκ ολίγες  γλάστρες με πανέμορφα λουλούδια που δίνουν μια ιδιαίτερη χάρη και ευωδία  στις συνοικίες.
    Ας επικεντρωθεί η δημοτική αρχή στην  όπως  διαφαίνεται λύση του προβλήματος των αποριμμάτων και ας γίνει βήμα-βήμα η  επιτευξή της  άνευ εξαγγελιών και τυμπανοκρουσιών για να ακολουθήσουν προτάσεις και λύσεις για τα λοιπά φλέγοντα ζητήματα όπως η  βελτίωση  του βιολογικού και της ύδρευσης ,η δημιουργία νέων χώρων parking,η βελτίωση του συγκοινωνιακού με την δημιουργία νέων κόμβων και την δρομολόγηση της νέας ζεύξης.Ολα αυτά είναι τα αυτονόητα που πρέπει να κάνει η κάθε δημοτική αρχή χωρίς να παρασυρθεί και να επαίρεται αναδεικνύοντας τα ως επιτεύγματατα.
     Ένα ακόμα μεγάλο θέμα που ήγγικεν η ώρα να αναδειχθεί είναι  η έναρξη ανοιχτής συζήτησης και προγραμματισμού για να δώσουμε στην Λευκάδα το νησιώτικο χρώμα,τον χαρακτήρα και την οπτική που της ταιριάζει,κάτι που προ πολλού έχει χάσει,ιδιαιτέρως δε στο ιστορικό κέντρο και την παραλία της πόλης με τα αλλοπρόσαλα σχέδια και χρώματα που επικρατούν κατά το δοκούν και ουχί κατά την ιστορική Λευκαδίτικη αρχιτεκτονική.
    Μαζί λοιπόν να αναδείξουμε και να προβάλουμε προς έξω τα πλείστα όσα πλεονεκτήματα της Λευκάδας όπως η ιστορική της κληρονομιά ,η πατροπαράδοτη φιλοξένεια,η ευγένεια των κατοίκων και η ροπή των νέων προς τον εθελοντισμό και την προστασία του περιβάλοντος.Εδώ θα πρέπει να επισυμανθεί η τάση και βούληση της νεολαίας μας  να παράσχει εθελοντικά κάθε δυνατή βοήθεια στον τόπο μας  κάτι που καμμία δημοτική αρχή δεν έχει αξιοποιήσει έως τώρα.
    Αγαπητέ Δήμαρχε φίλε Μπάμπη,όλοι ευχόμαστε τα έως τώρα καλά δείγματα γραφής της νέας αρχής να συνεχιστούν με την σύνεσην και μετριοπάθεια που σε διακρίνει και συνέχισε να ακολουθείς την Σωκρατικήν φιλοσοφία και λογική  μη ανταποκρινόμενος σε κακοπροαίρετους σχολιασμούς και κριτικές δίνοντας τους αξία.
     Η προσπάθεια δε για συγκρότηση ευρύτερων συνεργασιών με διάλογο και ανοιχτές συζητήσεις θα δώσει ώθηση για μια νέα δημιουργική πορεία με ικανούς ανιδιοτελείς ανθρώπους που οι ιδέες και γνώσεις τους θα φέρουν αποτελέσματα.Πλέον εξέλιπαν οι παντογνώστες της πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης και είθισται  καθείς εφ’ ω ετάχθη να χειρίζεται τα θέματα των γνώσεων του.
Mε εκτίμηση                                                                                                             Βασίλης Κατωπόδης
Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια επιστολή στον πρωτεύσαντα στο τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκάδας στον Αντιπεριφερειάρχη