Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Πόσο, πότε και τι πρέπει να τρώει η αγαπημένη σας γάτα

Πόσο, πότε και τι πρέπει να τρώει η αγαπημένη σας γάτα

0

gataΌπως ο άνθρωπος έτσι και η γάτα, έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες και η ηλικία της μπορεί να είναι ένας σημαντικός δείκτης που θα καθορίσει ποιες είναι οι γατοτροφές που της ταιριάζουν. Από την στιγμή που μεγαλώνετε και εσείς μία γατούλα, κάντε το σωστά!

Σε ποιο μέρος θα τρώει;

Τα πιατάκια της γάτας σας, πρέπει από την αρχή να έχουν την δική τους θέση. Είναι πολύ σημαντικό για τις συνήθειές του ζώου σας να είναι συνεχώς στο ίδιο μέρος.

Το μέρος που θα τρώει πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο (προτείνεται η κουζίνα), χωρίς να το χτυπάει ο ήλιος. Διαχωρίστε την τροφή από το νερό και φροντίστε πάντα να έχει δροσερό νερό, δίπλα από το μπολ του φαγητού της.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προσφέρετε ευχαρίστηση στην γάτα σας; Είναι γνωστό ότι η σχέση της γάτας σας με το νερό είναι περίεργη. Μερικές γάτες αρέσκονται στο να ακούνε τρεχούμενο νερό, ενώ σπάνια θα πιουν από το μπολάκι τους. Αυτές που πίνουν, είναι αυτές που τρέφονται πιο πολύ με ξηρά τροφή. Ελέγξτε κατά πόσο ισχύει με την δική σας γάτα και πράξτε ανάλογα.

Πότε είναι η ώρα του φαγητού;

Ορίστε εσείς το μέρος που θα τρώει. Η γάτα σας θα το ακολουθήσει πιστά, χωρίς να φέρει αντιρρήσεις. Πότε μην της δώσετε την τροφή της, όταν τρώτε και εσείς. Είναι το χειρότερο για την εκπαίδευσή της και μπορεί να γίνει αφορμή για να αποκτήσει κακές συνήθειες.

Πόσο συχνά πρέπει να τρώει;

Σίγουρα στην ηλικία της ανάπτυξής της, η γάτα σας χρειάζεται περισσότερη τροφή αφού τότε αναπτύσσεται. Ως ενήλικη έχει ανάγκη από 2-3 γεύματα και ως γάτα μεγαλύτερης ηλικίας οι ανάγκες της περιορίζονται στα συχνά και μικρά γεύματα, για αποφυγή πεπτικών δυσανεξιών.

Ποιες είναι οι γατοτροφές που αποτελούν Top επιλογές των καταναλωτών σύμφωνα με το online pet shop Pets-friends.gr;

  1. WHISKAS ADULT ΒΟΔΙΝΟ

Εμπλουτισμένη με κρέας, δημητριακά και λαχανικά δελεάζει ευχάριστα τον ουρανίσκο της γατούλας σας, προσφέροντάς της τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και πρωτεΐνες. Επιλέξτε την κατάλληλη γατοτροφή Whiskas και κερδίστε δωρεάν τα μεταφορικά!

  1. ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ PRO PLAN ADULT ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΡΥΖΙ

Μία από τις πιο ισορροπημένες τροφές για την γάτα σας, μέχρι την ηλικία των 7. Την προστατεύει από την πρόωρη γήρανση. Δείτε όλες τις επιλογές Pro Plan για να βρείτε αυτήν που ταιριάζει στην δική σας γατούλα!

Προηγούμενο άρθρο6η αγωνιστική Β΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣτήριξη δημάρχου Λευκάδας στην υποψηφιότητα «Κέρκυρα 2021»