Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα οστεοπόρωσης

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα οστεοπόρωσης

0

 

O Δήμος Λευκάδας στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε από 14 έως 21 Νοεμβρίου 2018 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης .

Στις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια του Δήμου Λευκάδας προσήλθαν συνολικά  239 γυναίκες εκ των οποίων 113 εξετάστηκαν στην πόλη της  Λευκάδας στο χώρο του ΚΑΠΗ και 126 στις δημοτικές κοινότητες Καρυάς, Σφακιωτών, Ελλομένου, Απολλωνίων..

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 98 από αυτές πάσχουν από οστεοπενία, 29 από οστεοπόρωση και 4 από βαριάς μορφής οστεοπόρωση.

Ο κ. Θανάσης Περδικάρης, αρμόδιος Αντιδήμαρχος, δήλωσε:

«Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας στην περιφέρεια του Δήμου Λευκάδας ήταν επιτυχής.

Οι συμπολίτισσές μας ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά και επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα,  αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως ΔΩΡΕΑΝ εξέταση στα πλαίσια του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση.           Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη ασθένεια είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Επειδή λοιπόν πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική.

Ο Δήμος Λευκάδας ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματά του και να συμβάλει στη διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας.

Θέλω, λοιπόν, να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό έργο που επιτελούν.

Επίσης να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου στο Δήμο για την άρτια προετοιμασία και την επιτυχία της δράσης.

Τέλος θέλω να αναφέρω ότι η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών, αλλά πρέπει να αποτελεί υπόθεση όλων μας και βέβαια προτεραιότητα του Δήμου μας, ώστε να συμβάλουμε όλοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής μας».

Από το Δήμο Λευκάδας

 

 

Προηγούμενο άρθροΆγνωστη περιοχή στον ανθρώπινο εγκέφαλο ανακάλυψε Έλληνας επιστήμονας
Επόμενο άρθροΠρόσκληση σε συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Λευκάδας