Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Προσοχή εύθραυστον!

Προσοχή εύθραυστον!

0

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε και να ρυθμίσετε, πριν προβείτε στη διαδικασία μετακόμισης, είναι να φροντίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα τακτοποιήσετε σε κούτες όλα τα εύθραυστα αντικείμενα.

Αν έχετε πολλά, ξεκινήστε από νωρίς, διότι αυτή η διαδικασία θα σας πάρει χρόνο και οφείλετε να την κάνετε με λεπτομέρεια. Συνήθως, όλο και κάτι σπάει ή χαλάει κατά τη μεταφορά κι αυτό προκαλεί περισσότερο εκνευρισμό και στεναχώρια, μαζί με την προσωπική σας κούραση. Για να μην χάσετε την υπομονή σας, για να είναι όλα στην εντέλεια και για να μεταφέρετε όλα σας τα αντικείμενα, με προσοχή, χωρίς να σπάσει ή να σας σπάσουν τίποτα, φροντίστε να προμηθευτείτε με τα κατάλληλα υλικά.

Θα χρειαστείτε κούτες, κατάλληλου μεγέθους για αυτά που θέλετε να πακετάρετε κι είναι εύθραυστα, ταινίες, πλαστικό μικρών φυσαλίδων, ειδικά κομμάτια αφρολέξ για πακετάρισμα, κι ετικέτες με την ένδειξη «εύθραυστον».

  • Αρχικά, τυλίγετε όλα τα γυάλινα αντικείμενα με χαρτί, είτε λευκό είτε εφημερίδας. Έπειτα, τυλίγετε εκ νέου τα αντικείμενα με πλαστικό μικρών φυσαλίδων.
  • Τοποθετείτε τα γυάλινα, κεραμικά ή ότι άλλο έχετε μέσα στην ανθεκτική κούτα, κατά προτίμηση κατά μόνας.
  • Έχετε βάλει στη βάση της μια στρώση «φιστικιών αφρού», και τα εναποθέτετε προσεκτικά μέσα σε αυτήν.
  • Προσέχετε να περισσεύει χώρος 5 cm από κάθε πλευρά της κούτας, έτσι ώστε να υπάρχει ένα περιθώριο να κινείται μέσα σε αυτήν το προϊόν, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σπάσει από τους κραδασμούς και την πίεση.
  • Σφραγίζετε τις κούτες με δύο στρώματα ταινίας, ώστε να είστε σίγουροι.
  • Κολλάτε απέξω την ένδειξη του εύθραυστου για να δοθεί περισσότερη προσοχή από τους μεταφορείς, μόλις τα πάρουν στα χέρια τους. Αν παραβλέψετε λεπτομέρειες σαν κι αυτήν η μεταφορική εταιρεία δεν φέρει καμιά ευθύνη για τις απώλειες που τυχόν θα υπάρξουν.

Καλό θα ήταν να μπορέσετε να βρείτε έναν άνθρωπο ή να το κάνετε εσείς οι ίδιοι και να μεταφέρετε αυτά τα εύθραυστα αντικείμενα με δικό σας όχημα και δική σας πρωτοβουλία. Έτσι, δεν θα έχετε το άγχος της μεταφοράς. Σιγά σιγά με δικό σας μεταφορικό και γνωρίζοντας τι υπάρχει μέσα στην κάθε κούτα, θα μειώσετε τις πιθανότητες να γίνει κάποια ανεπιθύμητη ζημιά. Αν πάλι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τότε οργανωθείτε και φροντίστε για το παραμικρό έτσι ώστε να μην έχετε παράπλευρες απώλειες.

 Αν ταξιδεύετε εκτός Αττικής, στην επαρχία ή σε κάποιο νησί, ενημερώστε και τους αντίστοιχους αρμόδιους για αυτά τα θέματα στο λεωφορείο, το πλοίο ή το αεροπλάνο, έτσι ώστε να μην «πεταχτούν» οι κούτες και τα πράγματά σας άτακτα μέσα στο σωρό των αποσκευών.

Μπορεί όλα να μοιάζουν βουνό, αλλά δεν είναι τίποτα αν σκεφτείτε μεθοδικά και με οργάνωση όλα όσα πρέπει να διευθετήσετε. Δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα, οπότε μη διστάσετε να μάθετε πληροφορίες και να ζητήσετε βοήθεια από τους κατάλληλους ανθρώπους.

Το άρθρο είναι μια προσφορά της www.safeneasy.gr/

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση γνωριμίας με τον Σύλλογο Ρωσόφωνων και Φίλων Ρωσικού Πολιτισμού
Επόμενο άρθροΠόρτο Κατσίκι, η πιο ζεστή και ονειρική “αγκαλιά” της Λευκάδας!