Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα κ. Σπύρου Σπύρου

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα κ. Σπύρου Σπύρου

0

Στο ξεκίνημα του 2019 θέλω να στείλω τις ευχές μου σε όλες και σε όλους τους

Επτανησίους, όπου και αν βρίσκονται. Ευχές από καρδιάς, γεμάτες ελπίδα, αγάπη και αισιοδοξία. Ευχές για υγεία και δύναμη.

Πιστεύω ότι είναι ανθρώπινο να θέλει ο καθένας να δίνει αλλά και να δέχεται ευχές για κάτι καινούριο που έρχεται, για κάτι που κάνει μόλις τα πρώτα του βήματα, για κάτι εν πολλοίς που μας είναι άγνωστο, απρόβλεπτο και γεμάτο θα έλεγα αβεβαιότητες. Είναι το νέο έτος 2019.

Ευχόμαστε ο νέος χρόνος να είναι ειρηνικός, δημιουργικός, γεμάτος αγάπη και αισιοδοξία.

Πιστεύω ότι μια κοινωνία που έχει τόσο ταλαιπωρηθεί, έχει ταπεινωθεί, έχει φτωχοποιηθεί, χρειάζεται αν μη τι άλλο να ελπίζει. Και μπορεί πιστεύω να ελπίζει όταν οι ευχές έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο.

Το 2019 ξεκινάει με ένα βαρύ φορτίο, με μια βαριά κληρονομιά που έρχεται κυρίως από το 2018 αλλά και από τα προηγούμενα χρόνια, που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και να αγνοήσουμε. Μέσα σε οκτώ χρόνια κρίσης και μνημονίων, υπήρξαν αλλαγές που δύσκολα κανείς θα μπορούσε να προβλέψει. Ο κόσμος άλλαξε και δεν είναι πλέον αυτός που ξέραμε. Άνθρωποι χάθηκαν, επιχειρήσεις καταστράφηκαν, ιδέες προδόθηκαν, οι θεσμοί διαβρώθηκαν, οι παραδόσεις χλευάστηκαν και η κοινωνική συνοχή δοκιμάστηκε σκληρά. Σημαντικά διεθνή αλλά και εθνικά ζητήματα βρίσκονται σε εξέλιξη και προκαλούν φόβους, ανησυχία και αβεβαιότητα.

Η κρίση αυτή που ακόμη διανύουμε, είναι πρωτίστως πολιτική. Σαν να μην διδάχτηκε τίποτα και κανείς από το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίζεται την τύχη του τόπου μας.

Το ενοχοποιημένο παλιό προσωπικό αντικαταστάθηκε από το νέο με πολλά ψέματα και υποσχέσεις, για να αποδειχθεί και αυτό πολύ γρήγορα ότι απέκτησε τις παθογένειες του χθες. Συμβιβάστηκε χάρη της εξουσίας, έχασε τα κοινωνικά του ερείσματα και μαζί με αυτά, απώλεσε και το πολυδιαφημισμένο ηθικό του πλεονέκτημα. Η κρίση υποβόσκει, οι αιτίες που την προκάλεσαν δεν θεραπεύτηκαν και η χώρα παραμένει αποικία χρέους με απώλεια μέρους της εθνικής της κυριαρχίας. Με απώλεια του εθνικού της εισοδήματος πάνω από το 25%. Και αυτό, σε καιρό ειρήνης.

Οι πολίτες κάθε κοινωνικής τάξης βιώνουν το Γολγοθά τους. Αναζητούν διεξόδους στα προβλήματά τους. Με «αντίδωρα» και με ψίχουλα προσπαθούν να τους ξεγελάσουν οι σημερινοί «σωτήρες».

Φίλες και φίλοι, το 2019 είναι μια χρονιά πολλών εκλογικών αναμετρήσεων. Οι εκλογές αυτές θα επηρεάσουν το μέλλον του τόπου μας. Ακόμη και σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον που ζούμε υπάρχουν ευκαιρίες ανάκαμψης που δεν πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτες.

Η κομματική σκοπιμότητα θα στερήσει την όποια ελπίδα για εθνική συνεννόηση και για λύσεις κοινωνικά και εθνικά επωφελείς. Δεν ανήκω στους χθεσινούς αγανακτισμένους που τόσο βάναυσα εξαπατήθηκαν. Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι η δύναμη κάθε εξουσίας πηγάζει από τον ίδιο τον λαό και δεν πρέπει κανείς να αφήνει τη διαχείριση της μοίρας του  σε δυναμικές μειοψηφίες ούτε σε κάθε λογής λαοπλάνους που τους διχάζουν και τους αγνοούν.

Σας καλώ όλους να σηκώσετε ξανά το κεφάλι ψηλά. Να αγαπήσετε τον τόπο σας και να συμμετέχετε ενεργά. Μην περιμένετε από διορισμένους και εισαγόμενους σωτήρες να δώσουν λύσεις. Τέρμα τα ψέματα, τέρμα τα παραμύθια, τέρμα σε αυτούς που εύκολα συμβιβάζονται με την προσμονή να γλύψουν κάποιο κοκκαλάκι από την κάθε μορφής εξουσίας. Δεν φτάσαμε τυχαία εδώ.

Το 2019 θα είναι μια δύσκολη χρονιά αλλά καθοριστική για τον τόπο μας. Είναι βέβαιο όμως ότι μαζί, με ελπίδα, με δύναμη και αισιοδοξία, μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Καλή χρονιά σε όλους.

 

Προηγούμενο άρθροΔελτίο τύπου Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται τα μέτρα για την οδική ασφάλεια σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων