Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα: Συμφέροντα… σκιάζουν το Δημοτικό Συμβούλιο!

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα: Συμφέροντα… σκιάζουν το Δημοτικό Συμβούλιο!

0

Επιλογή του κ. Κων. Δρακονταειδή, επί πέντε σχεδόν χρόνια είτε σαν δήμαρχος μέχρι χθες είτε σαν αντιδήμαρχος σήμερα, ήταν να μην διεξάγεται δημόσιος διάλογος  γύρω από το μεγαλύτερο πρόβλημα του νομού μας, τη διαχείριση των απορριμμάτων μας και τις εξελίξεις γύρω από την κατασκευή της Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης (ΜΟΠΑΚ) του νομού Λευκάδας.

Ενδεικτικό της επιλογής του αυτής είναι και το γεγονός ότι ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με σκοπό να διεξαχθεί δημόσιος διάλογος και να ενημερωθούν τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και οι απλοί πολίτες.

Στην συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 29ης/07/2019 μάλιστα αν καταλάβαμε καλά, ούτε λίγο ούτε πολύ … ξεκαθάρισε ότι οι διαδικασίες που υπέδειξε ο νέος δήμαρχος κ. Καλός (δηλαδή τα τεύχη δημοπράτησης της ΜΟΠΑΚ να βγουν σε διαβούλευση γιατί  ενδεχομένως να γίνουν κάποιες παρατηρήσεις που θα βελτιώσουν την Μονάδα) δεν εξυπηρετούν ουσιαστικά αυτό το σκοπό αλλά κατά τον κ. Δρακονταειδή «…εξυπηρετούν έναν και μοναδικό σκοπό, ηθελημένα ή αθέλητα, εγώ δεν λέω ότι ο κ. Καλός το κάνει ηθελημένα, τρενάρουν το έργο».

Το ίδιο επικριτικός προς τον κ. Κων. Γληγόρη για τα θέματα που ανέδειξε και τις ερωτήσεις που έθεσε στη συνεδρίαση αλλά και προς τα διάφορα σχετικά δημοσιεύματα, που κατά τον κ. Δρακοντακονταειδή  ξεκίνησαν με τη δημοπράτηση της Μονάδας, αποφαινόμενος ότι δεν γίνονται γιατί υπάρχει ανησυχία για την κατασκευή της ΜΟΠΑΚ αλλά γιατί υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που δεν θέλουν τη Μονάδα…

Πίσω από κάθε διαφορετική, ως προς τις επιλογές του κ. Δρακονταειδή, άποψη ή κάθε ερώτηση προς διευκρίνιση των διαδικασιών που ακολουθεί η δημοτική αρχή στην προσπάθεια δημοπράτησης και κατασκευής της Μονάδας, κρύβονται πολύ συγκεκριμένα πράγματα τα οποία όπως αρχικά είπε στην τοποθέτησή του θα τα ονοματίσει.  Στη συνέχεια βέβαια τίποτε δεν ονομάτισε …

Συνεχίζοντας την κινδυνολογία κάλεσε όλους τους πολίτες σε επιφυλακή ! : «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, πρώτα στο δημοτικό συμβούλιο και δεύτερον καλώ σε επιφυλακή όλους τους πολίτες της Λευκάδας, να υπερασπιστούν έναν αγώνα που γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και από άλλους δημάρχους…».

Τέλος απηύθυνε και την εξής έκκληση : «Κάνω έκκληση και αυτή είναι η πιο σοβαρή που κάνω, μην ορισμένοι από λάθος, από βλακεία, που δεν έχουν καμία διάθεση να εξυπηρετήσουν τέτοια συμφέροντα πέσουν σε αυτή την παγίδα και τελικά τα εξυπηρετήσουν …».

Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από κάθε ουσιαστικά διαφορετική ή προσθετική των ενεργειών του κ. Δρακονταειδή πρόταση, πως τα γνωρίζει ο ίδιος, ποιοι και γιατί δεν θέλουν την κατασκευή της ΜΟΠΑΚ στη Λευκάδα και τι διαφορετικό επιθυμούν και  επιδιώκουν (;)

Κάποια εύλογα πιστεύουμε ερωτήματα και πόσα άλλα…

Ο κ. Δρακονταειδής μετά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 29ης/07/2019 οφείλει να προκαλέσει άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων μας και την ενημέρωση των μελών του νυν και του επόμενου δημοτικού συμβουλίου. Μόνο έτσι διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, εάν αυτό πράγματι επιθυμεί.  Μόνο έτσι το δημοτικό συμβούλιο και τα μέλη του μπορούν να αποφύγουν την … παγίδα ή τις παγίδες που στήνονται από ξένα (μόνο ως προς τον ίδιο ; αν καταλάβαμε σωστά) συμφέροντα.

Διαφορετικά τέτοιου είδους καταγγελίες δεν έχουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο καθώς, για να χρησιμοποιήσουμε μια ελληνική και όχι κινέζικη παροιμία κατά την προσφιλή πρακτική του δημάρχου κ. Νικητάκη, με πορδές δεν βάφονται αυγά !

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΝέα μεταγραφή για τον Α.Σ. ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Επόμενο άρθροΒιβλιοπαρουσίαση: “Το ημερολόγιο του Σπυραντώνη Χαλκιόπουλου”