Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου και την ενδυνάμωση των δομών...

Την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου και την ενδυνάμωση των δομών του σε Κεφαλληνία και Λευκάδα, ζήτησε η Περιφερειακή Αρχή από το Υπουργείο Παιδείας.  

0

Μετά την συνάντηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης  Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα θέματα της αναστολής λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Ληξούρι Κεφαλληνίας και στην Λευκάδα, ιδιαίτερη συνάντηση  εργασίας διοργανώθηκε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανώτατης Παιδείας, τ. Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλειο Διγαλάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στην συνάντηση μετείχαν η  Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς, ο Αντιπεριφερειάρχης  Κοινωνικής Πολιτικής Κων/νος Ζορμπάς και η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτισμού και Οικονομικών θεμάτων Αικατερίνη  Μοθωναίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  • H απόφαση της Κυβέρνησης για την αναστολή έναρξης λειτουργίας των τμημάτων στην Κεφαλληνία (στο Ληξούρι) και στην Λευκάδα, λόγω της ανάγκης αξιολόγησης τους από την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π).

Ο Υφυπουργός παρουσίασε τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό των εν λόγω τμημάτων, την έλλειψη υπευθυνότητας της προηγούμενης Κυβέρνησης απέναντι στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τις τοποικές κοινωνίες, η οποία κυβέρνηση αποφάσιζε για την δημιουργία τμημάτων χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Πανεπιστημίου και χωρίς την προηγούμενη γνώμη της Α.ΔΙ.Π ., για λόγους ψηφοθηρικούς.

Η Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες δήλωσαν την υποστήριξή τους προς το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την ενδυνάμωση των δομών και των ερευνητικών του προγραμμάτων και την απαραίτητη μελέτη βιωσιμότητας των τμημάτων του.

Ζήτησαν την συνεργασία της Κυβέρνησης με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την ενίσχυση των προς αξιολόγηση τμημάτων της Κεφαλληνίας  και της Λευκάδας, για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.

Έθεσαν επίσης και το ενδεχόμενο αλλαγής περιεχομένου σπουδών, στην περίπτωση που  αυτό θα κριθεί αναγκαίο, με στόχο ν΄αξιοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες υποδομές και τα εν λόγω τμήματα να λειτουργήσουν με επάρκεια και ελκυστικότητα φοιτητών.

  • Συζήτησαν επίσης και την ζωτική ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων φοιτητικών εστιών, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του Πανεπιστημίου Κρήτης όπως και άλλων Πανεπιστημίων για δημιουργία φοιτητικών εστιών με την σύμπραξη ΣΔΙΤ, ως επιτυχημένα πρότυπα.

Η Περιφερειάρχης, ενημέρωσε τους συνομιλητές, ότι είναι σε επαφή με την Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου με ανταλλαγή απόψεων επί όλων των ανωτέρω θεμάτων.

΄΄ Σεβόμαστε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το στηρίζουμε ως κοιτίδα πολιτισμού,παιδείας και προετοιμασίας επιστημόνων κι επαγγελματιών ανταγωνιστικών στην επιστημονική κοινότητα και στην αγορά.

Η βιωσιμότητα και το κύρος του Πανεπιστημίου σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, συμβάλλει στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της Περιφέρειάς μας΄΄, δήλωσε η Περιφερειάρχης.

 H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ          

ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

                                                            

 
Προηγούμενο άρθροΣύσταση Δ. Σ. του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣτα Χανιά με αντίπαλο τον ΟΑ Χανίων την Κυριακή η Νίκη Λευκάδας