Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Βιοτεχνία “Μπαραχάκια” Λάζαρη Φωτεινή , Επεξεργασία & Συντήρηση Αλιευμάτων – Αλίπαστων

Βιοτεχνία “Μπαραχάκια” Λάζαρη Φωτεινή , Επεξεργασία & Συντήρηση Αλιευμάτων – Αλίπαστων

0

Η “ΜΠΑΡΑΧΑΚΙΑ”είναι μια βιοτεχνία που ασχολείται με την επεξεργασία και την συντήρηση ψαριών-αλίπαστων και την παραγωγή θαλασσομεζέδων. Η επιχείρηση μας ξεκίνησε τη λειτουργία της ,την άνοιξη του 2018, με την έδρα της να βρίσκεται στο Σπανοχώρι Λευκάδας. Η ονομασία της είναι ιστορική και έντονα συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς το “Μπαραχάκιας” είναι το παρανόμι( παρατσούκλι), που συντροφεύει την οικογένεια Λάζαρη επί γενιές, στο πέρασμα του χρόνου, στην τοπική κοινωνία.

Αντικείμενο εργασία και εξειδίκευσης της βιοτεχνίας μας, αποτελεί η επεξεργασία, συντήρηση και τυποποίηση αλιευμάτων του Ιονίου Πελάγους.  Για την παραγωγή μαρινάτων και αλίπαστων θαλασσομεζέδων. Η μονάδα καθώς και το προσωπικό μας έχουν υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ,νόμιμους, ποιοτικούς και υγειονομικούς ελέγχους. Πράγμα που συνάδει και με το μότο ,”εγγυημένα, ποιοτικά και πιστοποιημένα “,που ακολουθούν τα προϊόντα μας.

Ως πρώτη ύλη προμηθευόμαστε,από ντόπιους αλιείς ,εποχιακά αλιεύματα με σκοπό  να τα μαρινάρουμε ή να τα επεξεργαστούμε μέσω της διαδικασίας της αλιπάστωσης. Έχοντας πάντα ως γνώμονα , την παραδοσιακή συνταγή από το Μεγανήσι Λευκάδας. Όλα μας τα προϊόντα είναι 100% χειροποίητα, καθώς όλα τα στάδια επεξεργασίας γίνονται με το χέρι, ακόμα και η διαδικασία της συσκευασίας.

Το εργατικό μας δυναμικό απαρτίζεται εξολοκλήρου από ντόπιους Λευκαδίτες, που είναι γνώστες των παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής , παράλληλα έχουν παρακολουθήσει όλα απαραίτητα σεμινάρια κατάρτισης-εκπαίδευσης. Τα προϊόντα μας διατίθενται σε διάφανες, συσκευασίες ,των διακοσίων πενήντα γραμμαρίων ( 250 gr), των χιλίων γραμμαρίων ( 1000gr) και των πέντε χιλιάδων γραμμαρίων ( 5000 gr). Η μονάδα μας έχει την δυνατότητα να παράγει ως τελικό προϊόν  περί τα χίλια εκατόν πενήντα κιλά ( 1150 κιλά) μηνιαίως.

Την παρούσα χρονική περίοδο, η μονάδα μας παράγει 7 μοναδικούς, κωδικούς προϊόντων. Παράγουμε λαχταριστό γαύρο μαρινάτο με πιπεριά Φλωρίνης , σκόρδο , άνηθο και μαϊντανό, μυρωδάτη  αντζούγια γαύρου  με δάφνη, δεντρολίβανο και μπαχάρι. Για τους πιο δυναμικούς, πικάντικο , παστό γαύρο με πιπεριά τσίλι και ευωδιαστό σκουμπρί με δενδρολίβανο και δάφνη. Για τους πιο παραδοσιακούς παστή σαρδέλα με ελαιόλαδο και ρίγανη.  Για όσους ζητούν κάτι  ιδιαίτερο τόνο (φιλέτο) με ελαιόλαδο, πολύχρωμα πιπέρια και δάφνη.

Επιπλέον πρωτοπορούμε, εισάγοντας στην ελληνική αγορά ένα μοναδικό προϊόν με την ονομασία,«Σαλάτα θάλασσας» που περιέχει ξυδάτο χταπόδι και σουπιά μέσα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γευστική μαρινάδα με ξύδι. Άκρως μερακλίδικος και αγαπημένος μεζές και ιδανική σαλάτα για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Τελικός μας στόχος αποτελεί, η ευχαρίστηση του μέσου καταναλωτή και επιχειρηματία. Για το λόγο αυτό διαθέτουμε τις πιο ασυναγώνιστες τιμές στην αγορά, επιλεγούμε τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά, ως πρώτη ύλη.  Παράλληλα για την συσκευασία των προϊόντων μας χρησιμοποιούμε διάφανα δοχεία και διάφανες ετικέτες για να έχουν μια καθαρή και ξάστερη εικόνα αυτών. Φροντίζουμε να είμαστε σε αλληλεπίδραση με τις απόψεις των καταναλωτών μας.

Επίσης θέλοντας να χτίσουμε την εξωστρέφεια και τον επικοινωνιακό χαρακτήρα της βιοτεχνίας μας .Λαμβάνουμε ,με κάθε ευκαιρία, συμμετοχή τόσο σε τοπικές όσο και σε διεθνείς διοργανώσεις που αφορούν την προβολή, ανάδειξη και προώθηση τοπικών, ελληνικών, παραδοσιακών, προϊόντων.

Ορισμένες από τις συμμέτοχες μας ,σε τοπικό επίπεδο είναι το «5ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας» στην πόλη της Λευκάδας και « Οι Γεύσεις Λευκάδας» στην ΚαρυάΛευκαδας.  Σε διεθνές επίπεδο, έχουμε λάβει συμμετοχή ,σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λευκάδας ,στην «83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης» και στο  «16ο Ευρωπαϊκό συνέδριο γαστρονομίας και οίνου στην Αθήνα» στο Ζάππειο.

Οι συμμετοχές μας αυτές, μας βοήθησαν να έλθουμε σε αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες , να ακούσουμε τις απόψεις τους για τα προϊόντα μας, αφού τα είχαν πρώτα  δοκιμάσει. Γεγονός που αποδείχτηκε πολύ ωφέλιμο για εμάς.

Και επιπλέον  μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε αξιόλογες προσωπικότητες και συνεργάτες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προηγούμενο άρθροΚτηματολόγιο: Νέα παράταση για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΚυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας “Τα Νέα της Λευκάδας”