Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Βιβλία για έφηβους και για μικρά παιδιά

Βιβλία για έφηβους και για μικρά παιδιά

0
b184974

b184974

Γράφει ο Μιχάλης Μακρόπουλος.

Και πρώτα, για μικρά παιδιά – μια ευκαιρία να πω δυο λόγια για ένα εκδοτικό οίκο της επαρχίας (στην Καλαμάτα η έδρα του), που τα βιβλία του είναι αληθινά παιδικά εδέσματα.

b183963Για τις εκδόσεις Κόκκινο ο λόγος, που, όσο μικρός, σχετικά, είναι ο κατάλογός τους σε τίτλους, τόσο μεγάλος είναι αντίστοιχα σε ποιότητα. Θέλω πίσω το καπέλο μου, κείμενο και εικονογράφηση του Jon Klassen, κι από όμορφη σε όμορφη εικόνα μια αρκούδα ψάχνει για το καπέλο της, και Ένα νανούρισμα για αρκούδες, κείμενο και εικονογράφηση του Benjamin Chaud – ένα κυνηγητό με δυο αρκούδες και πολύ κέφι.

 

 

 

 

 


b182701

Και, επίσης για μικρά παιδιά, Οι καλοί και οι κακοί ιππότες. Έχει ιππότες, ωραίες εικόνες, και ριμάρει. Κείμενο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, εικονογράφηση της Ίριδος Σαμαρτζή, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

 

 

 


b181801

Ένα αγόρι που είναι Μέντικους, έχει δηλαδή τη δύναμη να ταξιδεύει μέσα στο ανθρώπινο σώμα (που καθόλου δε θυμίζει το σώμα όπως το ξέρετε, γιατί μέσα έχει θάλασσες, βουνά, ορυχεία, κατοίκους, κι ό,τι άλλο βάλει ο νους), ζει μιαν απίστευτη περιπέτεια για να σώσει την ανθρωπότητα από τους διαβολικούς Παθόλογκους. Όλα αυτά στο Όσκαρ Πιλ: Η αποκάλυψη των Μέντικους, του Eli Anderson, μετ. Μιχάλης Μακρόπουλος, από τις εκδόσεις Πατάκη. Ένα βιβλίο γραμμένο με πολύ κέφι , για μεγάλα παιδιά και εφήβους. Το πρώτο της σειράς με ήρωα τον Όσκαρ Πιλ. Έπεται συνέχεια.

 

 


b184090Και επίσης για εφήβους, ένα βιβλίο χωρίς απίθανες περιπέτειες σε φανταστικές χώρες, αλλά με είκοσι μία ιστορίες ισάριθμων εφήβων σ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη. Ένα βιβλίο που τα πόδια του πατάνε γερά στη γη και που μέσ’ από τα μάτια παιδιών μιλά για τον κόσμο μας. Κοσμοδρόμιο, της Ελένης Κατσαμά, από τις εκδόσεις Πατάκη. Βραβεύτηκε από το περιοδικό Διαβάζω ως καλύτερο βιβλίο για μεγάλα παιδιά, και με το κρατικό βραβείο εφηβικού-νεανικού λογοτεχνικού βιβλίου. Μεταξύ των άλλων αρετών του, μια εισαγωγή του έφηβου αναγνώστη στη «σοβαρή» λογοτεχνία για ενήλικες.

 

 


*Ο Μιχάλης Μακρόπουλος είναι συγγραφέας και μεταφραστής λογοτεχνίας.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση του ΣΥΜΟΛ
Επόμενο άρθροΠαιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή στους Σφακιώτες