Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και τα παραμάγαζά τους στη Λευκάδα

Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και τα παραμάγαζά τους στη Λευκάδα

0
zois-mikronis

zois-mikronis

Άρθρο του Ζώη Μικρώνη.

Υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι, φιλο -κυβερνητικοί – μνημονιακοί κρύβουν απο το κοινό τη θέση τους για τις ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.

Από το 1995 , με το νόμο 2323/1995 (ΦΕΚ 145Α), καθώς και με το νόμο 3377/2005 απαγορεύεται η επέκτασή τους πάνω από 500 τ.μ. τόσο στη Λευκάδα όσο και στά περισσότερα νησιά.

Αυτοί οι νόμοι εφαρμόστηκαν πολλά χρόνια τώρα, χωρίς ουδεμία παρέκκλιση. Το 2013 όμως δόθηκε “παρέκκλιση” ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ τόσο για τον Βασιλόπουλο όσο και γιά το Λιντλ:

Για το Βασιλόπουλο έβαλαν την υπογραφή τους στελέχη της περιφέρειας στη Λευκάδα, όσο και Αντιδήμαρχος του Δήμου μας. Η τελική υπογραφή τέθηκε απο το γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης (!!) διοίκησης στην Πάτρα. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ , τοπικά όσο και κεντρικά , αγνοώντας τους παραπάνω νόμους , κυρίως αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους Λευκαδιτες, δίνουν άδεια υπέρ-διπλασιασμού των σούπερ μάρκετ.

Για το Λιντλ η διαδικασία ήταν διαφορετική: απέρριψε το σχετικό αίτημα το Δημοτικό μας Συμβούλιο, όμως σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης στη Πάτρα η αιτιολόγηση του δήμου δεν ήταν σύμφωνα με το νόμο (!!). Ο δήμος δεν ασχολήθηκε με τη προσφυγή.

Έτσι, η τελική υπογραφή, τέθηκε πάλι από το γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης (!;)
στη Πάτρα. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τόσο τοπικά όσο και κεντρικά με παιγνιδάκια , χωρις αναφορά στους παραπάνω νόμους, θέλουν να κλείσουμε όλοι εμείς οι “ασύμφορες” επιχειρήσεις. Εξ άλλου θα προκύψουν λένε και θέσεις εργασίας!!! (Των 300 εώς 400 ευρώ , ενώ ΔΕΝ λένε πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν).

Τη κατεύθυνση αυτή βέβαια δίνει ξεδιάντροπα,προκαλώντας ανατριχίλα, ο ίδιος ο Προβόπουλος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος: << Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αφήσουν τις αδύναμες επιχειρήσεις να καταρρεύσουν και να ενθαρρύνουν τον συγκεντρωτισμό σε όλο το φάσμα της οικονομίας, για να μπορέσει να επιστρέψει η χώρα σε σταθερή ανάπτυξη.>>

Στην ίδια κατεύθυνση η κυρία Τζαβελα ευρωβ. της Ν.Δ.εθετε πιο υψηλούς στόχους: αν ειναι να σωθεί η Ευρώπη ας θυσιαστεί η Ελλάδα !

Προς αυτή τη κατεύθυνση ειναι τα μέτρα που ψηφίζουν τα τελευταία χρονια :
–Κατακόρυφη αύξηση των φόρων . Μια σειρά επαγγελματίες στην οικοδομή ήδη έκλεισαν το επάγγελμα.
— Χαράτσια και στα μικρής αξίας σπίτια και αποθήκες στα χωριά μας, για να αναγκαστούμε να τα πουλήσουμε.
— Κλείσανε τη στρόφιγγα απο τις τράπεζες στη πραγματική οικονομία για τους επαγγελματίες, με αποτέλεσμα πολλοί να κλείνουν ή πιο μεγάλες επιχειρήσεις να φεύγουν στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες έχουν πάρει πάνω απο 200 δις ευρώ, σε μετρητά και εγγυήσεις.

Βέβαια όχι μόνο δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε επιχειρήσεις χρεοκοπημένες, όπως το ΜEGA και αλλά κανάλια, αλλά δεν εισπράττουν κάν τους θεσμοθετημένους φόρους.

Χώρος στην Ελλαδα υπάρχει μόνο για λίγους μεγάλους διαπλεκομενους και τους τραπεζίτες.
((Σε άλλες χώρες (Π.χ. Ισλανδια) γίνεται κούρεμα των στεγαστικών δανείων και πήγαν φυλακή οι τραπεζίτες που είχαν τη κύρια ευθύνη. ))

— Κλείσανε στη Λευκαδα τη μισή εφορεία. Για μια υπογραφή ή μια φορολογική ενημερότητα πάμε Πρεβεζα .

— Υποβαθμίζουν συνεχώς το νοσοκομείο Λευκαδας απο Γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό , υλικοτεχνική υποδομή –την ίδια ώρα συνεχίζουν παλαιοκομματικά να διορίζουν ως διοίκηση τα στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, με κριτήρια τα κομματικά …ένσημα.
Και ας περιμένουν ή ας ξενιτευεται το επιστημονικό προσωπικό. ( Έχουν μάλιστα οι κομματικά διορισμένοι αυτοί, το θράσος , να δηλώνουν- κοροϊδευουν τους Λευκαδίτες και τους γιατρούς του νοσοκομείου ότι δήθεν ενδιαφέρονται για την κατάσταση του νοσοκομείου και ότι… Τα βρίσκουν όλα καλά. )

— Κλείσανε τον ΕΟΠΥΥ , προσπαθούν να ξεπουλησουν τα πάντα : Σχολεία!!!, Δημαρχεια!!!,
Κλειστά Γυμναστήρια!!!, Νερο!!. Και όμως, κάποιοι – αυτοί που λένε ναι σε όλα – νιώθουν υπερήφανοι για τα μνημόνιά τους. Νιώθουν υπερήφανοι που ψήφιζαν, με κλειστά μάτια, 200 και πλέον νόμους σε μια μέρα , καταστρέφοντας κάθε φορά μια σειρά επαγγελματίες: οικοδόμους, μηχανικούς, φαρμακοποιούς , φορτηγατζηδες , ταξιτζήδες, κτηνοτρόφους ,μικρό-ομολογιούχους μικροεισοδηματιες και πολλούς άλλους. Για να σωθεί η Ελλαδα πρέπει το γάλα που εισάγουμε κατά 75% να αυξηθεί μας λένε, ή η λύση για τα μεγάλα φορτηγά ειναι να βγάζουν άδειες στη Βουλγαρία ,όπως και η λύση για την έδρα μια σειρά επιχειρήσεων . Την ίδια στιγμή χρόνια τώρα δεν βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν με τις λίστες των φοροφυγάδων, ούτε με τις οφσορ επιχειρήσεις, ουτε με τους πετρελαιάδες φίλους του Σαμαρά που φοροδιαφεύγουν. Ρημάζουν όμως όλους εμάς στην υπερφορολόγηση. Αυτά όμως κεντρικά. Εδώ;

Τι έκανε για τα παραπάνω το επαγγελματικό Επιμελητήριο και ο σύλλογος των Επαγγελματιών. Σχεδόν Τίποτα. Ή μάλλον, το ίδιο διάστημα οργάνωσαν φιέστες προεκλογικές, για να ενισχύσουν το ψηφοδελτιο της Ν.Δ. με ομιλητή την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Ένα μήνα πριν τις εκλογες !!
Το ίδιο έκαναν με τη κοπή πίτας, όπου παρέλασαν όλα τα φιλοκυβερνητικά στελέχη και μιλούσαν για το πόσο καλά πάει η οικονομία μας…

Μετατρέπουν τα σωματεία σε παραμάγαζο της Ν.Δ..Απροκάλυπτα. Αντί να αντισταθούν στον οδοστρωτήρα των μνημονιων , που για τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης τα μέτρα αυτά και η Μερκελ να μη τα επέβαλε εμείς έπρεπε να τα είχαμε πάρει απο καιρό.

Μας κλείνουν τις δουλειές και εμείς πρέπει να χειροκροτάμε κιόλας. Λαθος έγινε, έπρεπε να έχουμε κλείσει απο καιρό.

Στις εκλογες θα πάρουν μια ΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ .

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ !!!
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΩΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

Ο συντονισμός του αγώνα σε όλη τη Λευκαδα – σε όλη την Ελλαδα θα ειναι η απάντησή μας.
Να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΜΑΧΗ.
Ζώης Μικρώνης – πολιτικός Μηχανικός. 15-5-2014

Προηγούμενο άρθροΗ επίσημη προκήρυξη του 4ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕκδηλώσεις στην Αθήνα για την Ένωση των Επτανήσων