Αρχική Άλλες ειδήσεις Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

0

amea1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                     Κέρκυρα, 3 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ

Τηλ.: 26610-39606

Email:grafeio_typou@pin.gov.gr

 

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη   Απασχόλησης ,Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Αλέκου Μιχαλά για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ στις 3 Δεκεμβρίου

Ως Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων σήμερα  3 του Δεκέμβρη  Ημέρα  η οποία έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία.  τιμούμε  και  δηλώνουμε την συμπόρευση μας με  όλους τους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ και τους φορείς  οι οποίοι  τους εκπροσωπούν . Εκπροσώπηση άξια και σημαντική, όπως έχει καταδείξει η μέχρι σήμερα πορεία τους .

Για 6η συνεχή χρονιά οι συμπολίτες μας  με αναπηρία και οι οικογένειές τους βιώνουν περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα τη μεγαλύτερη και βαθύτερη μεταπολεμική ανθρωπιστική κρίση .

Με αγανάκτηση βλέπουμε καθημερινά την κυβέρνηση στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών της, να εφαρμόζει πολιτικές βάρβαρες, καταλύοντας κάθε έννοια  κοινωνικού κράτους, οδηγώντας τους αναπήρους και τις οικογένειές τους στην ανεργία, στον κοινωνικό αποκλεισμό, στην απόλυτη φτωχοποίηση και στην κοινωνική και βιολογική τους εξόντωση. Ακόμη και το πενιχρό επίδομα των νεφροπαθών στα πλαίσια αυτής της πολιτικής περικόπτεται  .

Αποδεχόμαστε , προσυπογράφουμε και συντασσόμαστε με τη διακήρυξη της  ΕΣΑΜΕΑ για τη 3η του Δεκέμβρη .

Θα παλέψουμε μαζί  για τη διαμόρφωση ενός ανθρωποκεντρικού συστήματος Πρόνοιας , βασική  υποχρέωση   του κράτους  απέναντι στην κοινωνία,  μέρος της οποίας είναι τα ΑΜΕΑ.

Εμείς ως Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών  οραματιζόμαστε μια κοινωνία όπου τα Άτομα με Αναπηρία θα απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα  με όλους μας. Στόχος μας είναι σε επίπεδο περιφέρειας να αλλάξουμε τα πράγματα ,οι ενέργειες και οι δράσεις να αντικαταστήσουν τις καλές προθέσεις ,τις υποσχέσεις και τα παχιά λόγια .

Ως Περιφερειακή αρχή σχεδιάζουμε μαζί με την εκπροσώπηση των ΑΜΕΑ στην Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών δράσεις μέσω του ΣΕΣ 2014-2020 και άλλων προγραμμάτων , που θα αφορούν την προσβασιμότητα, την καταπολέμηση των διακρίσεων , την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης των ατόμων με αναπηρία ,  τη  δημιουργία προγραμμάτων ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσης για την αποφυγή της ιδρυματοποίησης, την στήριξη της λειτουργίας των Δομών  Κοινωνικής Φροντίδας στα Ιόνια Νησιά, όπως αυτή εκφράζεται σε κάθε Π.Ε  .

Τέλος αποδεχόμαστε ουσιαστικά τις προτάσεις της ΕΣΑΜΕΑ και των Περιφερειακών Οργανώσεων των ΑΜΕΑ στην ΠΙΝ για ένταξη στο ΣΕΣ 2014-2020.

Προηγούμενο άρθροΣχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει Σάββατο και Κυριακή το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων