Αρχική Άλλες ειδήσεις Το Δημοτικό Σχολείο Νυδριού στην «Γιορτή Φιλίας και Φιλοξενίας» στα Γιάννενα

Το Δημοτικό Σχολείο Νυδριού στην «Γιορτή Φιλίας και Φιλοξενίας» στα Γιάννενα

0

Στις  17-3-2017 πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η «Γιορτή Φιλίας και Φιλοξενίας». Πρόκειται για μια όμορφη εκδήλωση στην οποία πήραν μέρος μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Νυδριού, το 10ο  Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό  Σχολείο Σταυρακίου Ιωαννίνων.

Σκοπός της εκδήλωσης, η γνωριμία και η συνεργασία των μαθητών, των παραπάνω σχολείων και αφορμή το νέο παιχνίδι Run & Out. Ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε από τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Μερτζιανίδη Μιχάλη και τα παιδιά του 10ο Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Λίγα λόγια για το παιχνίδι

Το Run & Out δημιουργήθηκε το 2009, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων στην προσπάθεια οι μαθητές να δοκιμάσουν κάτι νέο και διαφορετικό. Δανείζεται στοιχεία από τα περισσότερα αθλήματα αλλά δε μοιάζει με κανένα απ’ αυτά. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «σκάκι» μέσα στο γήπεδο που ο καθένας μετακινεί τον εαυτό του, όσο καλύτερα μπορεί. Το 2012 το παιχνίδι τιμήθηκε στα πλαίσια «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και επίσης εγκρίθηκε η διάδοση του από το Υπουργείο Παιδείας και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Πρόσφατα η Διεθνής Ένωση Συντακτών Ευρώπης (AIRS Europe) σε συνεδρίαση της στο Κλάγκενφουρντ της Αυστρίας, αποφάσισε ομόφωνα να γίνει χορηγός επικοινωνίας του Run & Out για να διαδοθεί στην Ευρώπη. Στις 11-2-2017 ο κ. Μερτζιανίδης Μιχάλης και το Run & Out βραβεύτηκαν με το Ευρωπαϊκό βραβείο Fair Play (European Fair Play VOX  Award 2016)

Την Παρασκευή λοιπόν τα «τεταρτάκια» του 10ου και του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου ανέλαβαν δράση, και μαζί με τα «τεταρτάκια» από το Δημοτικό Σχολείο Νυδριού χωρίστηκαν σε ομάδες και το παιχνίδι ξεκίνησε….

Εκτός από το παιχνίδι, τα παιδιά έφτιαξαν ένα πανό με τα ονόματα τους, πήραν διπλώματα, μπλουζάκια και έφυγαν χαμογελαστά και χαρούμενα από την όμορφη αυτή εκδήλωση.

Τέλος μετά το αθλητικό μέρος της γιορτής οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μερτζιανίδη Μιχάλη καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς των δυο σχολείων αλλά και όλους όσους δούλεψαν  για αυτή την υπέροχη γιορτή και  την άψογη φιλοξενία και ελπίζουμε να αποδεχθούν την πρόσκληση μας και να ανανεώσουμε έτσι το αθλητικό μας ραντεβού στη ΛΕΥΚΑΔΑ.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Θερμού Όλγα,  Δημοτικό Σχολείο Νυδριού

Προηγούμενο άρθροΤο πέραμα
Επόμενο άρθροΠολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Νικιάνα