Αρχική Άλλες ειδήσεις Παιδεία Ενημέρωση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για το ανοιχτό συμβούλιο

Ενημέρωση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για το ανοιχτό συμβούλιο

0

Την Τετάρτη 30-5-18 το Δ.Σ. της Ένωσης πραγματοποίησε Ανοιχτό Συμβούλιο με θέμα τις εγγραφές στην Α΄ τάξη Δημοτικού και τις ηλεκτρονικές εγγραφές για το Λύκειο.

Εκπροσωπήθηκαν οι παρακάτω Σύλλογοι: 1)1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας, 2)4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας, Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο, Γυμνάσιο  και Λυκειακές τάξεις Καρυάς

Αποφασίστηκε ομόφωνα μέχρι την Κυριακή 8-6-18 όλα τα Δ.Σ. των Συλλόγων να τοποθετηθούν εγγράφως με απόφασή τους (είτε του Δ.Σ., είτε της Γενικής Συνέλευσης), προκειμένου να συνταχθεί ένα αίτημα από κοινού και να κατατεθεί αίτημα προς όλες τις αρμόδιες Δ/νσεις και το Υπουργείο.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν:

α)Σχολικά Συμβούλια: Όλοι οι Σύλλογοι θα πρέπει μέχρι τη λήξη του Σχολικού έτους να έχουν πραγματοποιήσει  Σχολικό Συμβούλιο.

β)Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου:  Την Πέμπτη 29-5-18 ο Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε την πόλη της Λευκάδας προκειμένου να δώσει συνέντευξη τύπου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στην συνάντηση δεν κλήθηκε κανένας φορέας. Εμείς μαζί με τον Σύλλογο Εκπ/κών και την ΕΛΜΕ βρεθήκαμε εκεί, προκειμένου να ακουστούν τα θέματα που είχαμε ετοιμάσει. Αυτό όμως δεν έγινε εφικτό, διότι δεν επετράπη καμία συζήτηση από κανέναν φορέα. Η ΕΛΜΕ  πραγματοποίησε μια ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του και καταφέραμε να του κοινοποιήσουμε τουλάχιστον τα θέματα (επιγραμματικά) όπως βιαστικά τα είχαμε ετοιμάσει. Ο Υπουργός μας ανέφερε ότι θα πρέπει να μεταφέρουμε σε όλους τους γονείς ότι: «εσείς οι γονείς αγχώνετε τα παιδιά σας και μπαίνετε στα σχολεία και υποδεικνύετε στους εκπαιδευτικούς  πως θα κάνουν τη δουλειά τους». Η Πρόεδρος της Ένωσης κ. Σκληρού, απάντησε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι όλοι οι γονείς δεν είναι ίδιοι. Ο Υπουργός απάντησε έντονα ότι αν δεν δεχόμαστε κάτι τέτοιο, τότε δεν υπάρχει λόγος για συζήτηση. Η συζήτηση δεν συνεχίστηκε η κ. Σκληρού παρέδωσε τα αιτήματα στον ίδιο και τον Σύμβουλό του κ. Κυπριανό και αποχώρησε από την αίθουσα, με την διαβεβαίωση ότι θα απαντηθούν όλα και θα αποσταλούν από τον. κ. Κυπριανό στο mail της Ένωσης.

Μ’εκτίμηση
Το Δ.Σ.


Λευκάδα 29-5-18

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
κο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Email: enosigoneonlefkadas@gmail.com
Fb: Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λευκάδας        

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

1.ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (πάγιο πρόβλημα η έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού) Επιβάλλεται να γίνονται μόνιμες προσλήψεις και τοποθετήσεις από την αρχή της χρονιάς – ανάγκη δημιουργία τμημάτων μεταΕΕΕΚ εκπαίδευσης)

2.ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ / ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: (μείωση προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού – ανύπαρκτη στο Λύκειο – απαραίτητη πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

3.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΕ Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: (απαραίτητη επαναφορά του μαθήματος και προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού)

4.ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Η κυβέρνηση δεν παίρνει καν μέτρα για τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να γίνει πραγματικότητα το αίτημα για Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή

5.ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ με στόχο το οριστικό κλείσιμο (όχι στην υποβάθμιση του Σχολείου Βασιλικής και Καρυάς δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη οι όποιες αντικειμενικές δυσκολίες)

6.Π.Δ. 79 άρθρο 7 Εγγραφές Α΄Τάξης και άρθρο 18 μη επιτρεπτή είσοδος στα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και τα μέλη τους – γονείς. Άρση των παραπάνω άρθρων.

7.ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: (Οι μαθητές θα πρέπει να εγγράφονται με ευθύνη του κράτους και όχι των γονέων – οδηγούμαστε σε κατάργηση τμημάτων και ειδικοτήτων – ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ).

8.ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: (Εξοντώνουν τους μαθητές – ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ στον προηγούμενο τρόπο με την διεξαγωγή τους πριν τις εξετάσεις των μαθημάτων Γενικής Παιδείας – οδηγεί σε ολοκληρωτική εξόντωση των μαθητών και αύξηση της παραπαιδείας)

9.ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α΄και Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ: (16 ΚΑΙ 13 ΜΑΘΉΜΑΤΑ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ οδηγεί σε ολοκληρωτική εξόντωση των μαθητών – αύξηση της παραπαιδείας

10.ΜΕΤΑΞΕΤΑΣΤΕΟΙ: (ελάχιστο το διάστημα των 10 ημερών – δεν καταφέρνει κανείς να προετοιμαστεί οδηγεί σε αύξηση της παραπαιδείας- ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ).

11.2ες και 3ες αναθέσεις (Ιστορία από ξενόγλωσσους και μαθηματικά από μηχανολόγους – μηχανικούς οδηγεί στην απαξίωση των σημαντικότερων μαθημάτων.

12.ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 1 εβδομάδα χαμένη λόγω έλλειψης ειδικών και καταρτισμένου εκπαιδευτικού προσωπικού- επανάληψη των ήδη διδαγμένων θεμάτων.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:  την υποβάθμιση της Παιδείας που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στον αποκλεισμό του δικαιώματος της ουσιαστικής μόρφωσης όλων των μαθητών της μεσαίας και χαμηλής τάξης και στην αύξηση της παραπαιδείας.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ

  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ.
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΣΤ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.

Το Δ.Σ

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Συλλόγου για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Β. Νταίρπφελντ
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τους κατοίκους των Τσουκαλάδων για το Κτηματολόγιο