Αρχική Top Stories Επιτυχόντες μαθητές στον διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ»

Επιτυχόντες μαθητές στον διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ»

0

Το Παράρτημα Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) θέλει να συγχαρείτους μαθητές των σχολείων της Λευκάδας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ». Οι Πανελλήνιοι Μαθηματικοί Διαγωνισμοί που διοργανώνει η ΕΜΕ αποτελούν ορόσημο ως σχολικοί διαγωνισμοί, τόσο για την μεγάλη ιστορία τους (φέτος γίνεται ο 79ος!) αλλά και για τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών που διαγωνίζονται κάθε χρόνο. Η δυσκολία και το υψηλό επίπεδο των διαγωνισμών αυτών κάνει την διάκριση των επτά (7) μαθητών ιδιαίτερη επιτυχία για τους ίδιους και μας γεμίζει χαρά!

Το Παράρτημα Λευκάδας εξ αρχής στήριζε τους επιτυχόντες μαθητές με δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας. Ο στόχος μας, που τον πετυχαίνουμε χρονιά με τη χρονιά, είναι τα μαθήματα αυτά να οργανώνονται διαρκώς καλύτερα, να συμμετέχουν σε αυτά περισσότεροι μαθητές, να οργανώνεται καλύτερα η ύλη και το επίπεδο της διδασκαλίας μας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αποτελούν μία υγιή διέξοδο για τους μαθητές που αγαπούν τα Μαθηματικά αλλά νιώθουν εγκλωβισμένοι μέσα στα πλαίσια της σχολικής ύλης. Φέτος τα μαθήματα αυτά έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς και θα συνεχιστούν πιο εντατικά για τους επιτυχόντες μαθητές αλλά και όποιον άλλον μαθητή το επιθυμεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προπαρασκευαστικά μαθήματα οργανώθηκαν και οργανώνονται από ένα πολύ νέο σε ηλικία Παράρτημα που ακόμα δεν έχει κλείσει ούτε 5 χρόνια λειτουργίας. Στα χρόνια αυτά η δραστηριότητα του Παραρτήματος υπήρξε ιδιαίτερα πλούσια για το μέγεθός του όπου, παράλληλα με την οργάνωση των μαθημάτων, έγιναν πλήθος ανοικτών εκδηλώσεων – διαλέξεων και βέβαια η επιτυχής διοργάνωση του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας.

Αλφαβητικά οι επιτυχόντες μαθητές:

Βλάχου Μυρσίνη Γ’ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Λευκάδας
Παπαδοπούλου Μαρία-Σοφία Β’ Γυμνασίου Μουσικό Σχολείο Λευκάδας
Πολίτης Νικόλαος Α’ Λυκείου 1ο Λύκειο Λευκάδας
Σαρανταένα Ευαγγελία Γ’ Γυμνασίου 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας
Σαρανταένας Νικόλαος Γ’ Λυκείου 2ο Λύκειο Λευκάδας
Σταματέλου Βασιλική Β’ Γυμνασίου Μουσικό Σχολείο Λευκάδας
Τσαραγκλής Ξενοφώντας Β’ Γυμνασίου Μουσικό Σχολείο Λευκάδας

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Η Πρόεδρος

Χριστίνα Μπενέκη

Ο Γραμματέας

Νίκος Κονιδάρης

 

Προηγούμενο άρθροΕπιδείνωση καιρού με θυελλώδεις ανέμους και βροχοπτώσεις
Επόμενο άρθροΑνοίγει πάλι η πλατφόρμα την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 για το Κοινωνικό Μέρισμα – Δείτε ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση