Αρχική Άλλες ειδήσεις Παιδεία Συγχαρητήριο μήνυμα του Θ. Μελά στους επιτυχόντες των πανελληνίων

Συγχαρητήριο μήνυμα του Θ. Μελά στους επιτυχόντες των πανελληνίων

0
2009120600307-preview

2009120600307-preview

Επαινεί την προσπάθεια δύο νέων που τα κατάφεραν χωρίς φροντιστήριο.

Μαθητικές επιτυχίες

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων των πενελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και των άριστων αποτελεσμάτων που είχαν οι μαθητές των Λυκείων και Λυκειακών τάξεων της Λευκάδας και του Μεγανησίου, θέλω να εκφράσω σε όλους τους εισαγομένους ειλικρινή συγχαρητήρια και στους μη εισαγομένους την προτροπή να προσπαθήσουν πάλι. Η ζωή χρειάζεται αγώνες και όσοι προσπαθούν και αγωνίζονται στο τέλος νικούν..

Πέρα όμως τούτων θέλω να παρουσιάσω και την επιτυχία του Άγγελου Δρακονταειδή ( Πολύδωρος στο παρεπώνυμό του στη νότια Λευκάδα) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Τμήμα Ιχθυολογίας.
Εργατικός, φιλότιμος, εξυπηρετικός, δούλευε , από μικρός σκληρά τα καλοκαίρια και από το Φθινόπωρο στα θρανία του Γυμνασίου Βασιλικής. Δε διακρινόταν για υψηλές επιδόσεις, ήταν όμως πάντα αφοσιωμένος στα μαθήματά του.

Δεν είχε την τύχη και τη χαρά να έχει φροντιστηριακή υποστήριξη ούτε μιας ώρας σε κανένα μάθημα ( φτωχοί οι γονείς του). Διάβαζε εντελώς μόνος του( οι γονείς του ή κάποιος άλλος από το οικογενειακό του περιβάλλον ήταν αδύνατο να τον βοηθήσει).

Διάβαζε συστηματικά και όσο οι δυνάμεις του το επέτρεπαν και κατάφερε το επιδιωκόμενο. Τώρα είναι πλέον φοιτητής και χαίρεται την επιτυχία του. Μπράβο του!

Το ίδιο, πληροφορούμαι, συνέβη και με τη μαθήτρια του ίδιου Σχολείου Αργυρή Ιωάννου Μαργέλη, από το Νικολή. Διάβαζε εντατικά χωρίς καμιά βοήθεια..

Απόλυτα, πιστεύω .ότι δεν είναι μόνο οι δυο, που στο σημείωμα αυτό παρουσιάζω, αλλά πολλοί εργατικοί πανάξιοι μαθητές που στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις και αξιοποιώντας ό,τι ο Θεός τους χάρισε προχωρούν στη ζωή τους.

Μήπως η Πολιτεία θα έπρεπε να ενδιαφερθεί, ιδιαίτερα, για τα παιδιά αυτά και κατά την ανάγκη του καθενός να τα βοηθήσει;

Θαν. Μελάς

Προηγούμενο άρθροΟ Σπύρος Παπαδόπουλος στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΕγγραφές και Τουρνουά Τένις