Αρχική Άλλες ειδήσεις Παιδεία Ο μεσημεριανός ύπνος «κλειδί» για τις καλύτερες επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο

Ο μεσημεριανός ύπνος «κλειδί» για τις καλύτερες επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο

0

Ζητήστε απλώς από οποιονδήποτε γονέα να απαντήσει στο εάν ο ύπνος έχει οφέλη και πιθανότατα θα ακούσετε ένα ηχηρό «ναι», ειδικά για τη διάθεση του παιδιού, τα επίπεδα ενέργειας και την απόδοσή του στο σχολείο. Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Irvine, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό SLEEP, υποστηρίζει αυτή την άποψη.

Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 3.000 παιδιά, ηλικίας 10-12 ετών, αλλά και δάσκαλοι οι οποίοι παρείχαν πληροφορίες συμπεριφοράς και ακαδημαϊκής γνώσης κάθε μαθητή, αποκάλυψε ότι ο μεσημεριανός ύπνος συνδέεται με την ευτυχία, τον αυτοέλεγχο, λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς και υψηλότερο IQ.

«Τα παιδιά που κοιμούνται το μεσημέρι τρεις ή περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυξάνουν κατά 7,6% την απόδοσή τους στο σχολείο», σημειώνει ο νευροκοινωνιολόγος Adrian Raine, που συμμετείχε στην έρευνα.  Η ανεπάρκεια ύπνου και η νωθρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας ταλαιπωρεί το 20% όλων των παιδιών, λέει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Jianghong Liu, αναπληρωτής καθηγητής νοσηλευτικής και δημόσιας υγείας του Penn. Επιπλέον, οι αρνητικές γνωστικές, συναισθηματικές και σωματικές επιπτώσεις των κακών συνηθειών ύπνου είναι καθιερωμένες.

Πηγή: University of California

 

Προηγούμενο άρθροΠανελλαδικές Εξετάσεις: Τα θέματα στα Μαθηματικά και τα Αρχαία Ελληνικά
Επόμενο άρθροΤο σκίτσο του πρώτου εξωφύλλου του Τεν Τεν πωλήθηκε έναντι σχεδόν 1 εκατ. ευρώ