Αρχική Άλλες ειδήσεις Παιδεία Με μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και μεταφορείς συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης

Με μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και μεταφορείς συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης

0
mathites-pin

mathites-pin

Κύριο θέμα συζήτησης οι σχολικές μεταφορές.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κέρκυρα 24 Σεπτεμβρίου 2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού
49100, Κέρκυρα
Τηλ: 26610 – 26523

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Με μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και μεταφορείς συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για τις σχολικές μεταφορές

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σ. Σπύρου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χ. Σκούρτη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο χώρο έξω από τη Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, όπου διαμαρτύρονταν μαθητές και γονείς για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μη τέλεση των μαθητικών δρομολογίων.
Ο κ. Σπύρου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας αλλά και με μαθητές, ενώ στη συνέχεια μίλησε στους συγκεντρωμένους ενημερώνοντάς τους για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μέχρι σήμερα.
Αμέσως μετά, αντιπροσωπεία της Ένωσης Συλλόγων, Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας, μαθητές και εκπαιδευτικοί, μίλησαν διεξοδικά για το πρόβλημα με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη, στο γραφείο του τελευταίου στην Π.Ε Κέρκυρας.
Σημειώνεται ότι στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας του Κ.Κ.Ε. και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, Χαρ. Χαραλάμπους.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι το πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι και δύσκολο και σύνθετο και εμπλέκονται πάρα πολλά θέματα και παράμετροι, οι οποίοι σχετίζονται με την παρούσα νομοθεσία. Το πρόβλημα, κυρίως, συνίσταται στη χρηματοδότηση των σχολικών μεταφορών με ποσά τα οποία κατά την εκτίμηση των μεταφορέων είναι λιγότερα, αφού το κόστος των καυσίμων έχει αυξηθεί και ο τρόπος και η διαδικασία καταβολής των χρημάτων καθυστερεί, με αποτέλεσμα οι μεταφορείς –οριακά- να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο έργο τους.

Συνάντηση με Πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας Κώστα Τσιμπούλη και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Δημήτρη Διαβάτη και συζήτησαν εναλλακτικές προτάσεις επίλυσης του προβλήματος.
Ο Περιφερειάρχης Σ. Σπύρου τόνισε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε ότι «είναι ανάγκη να πραγματοποιηθούν οι μεταφορές, ώστε να εξυπηρετηθούν τα παιδιά και να συνεχίσουν να πηγαίνουν απρόσκοπτα στα σχολεία τους». Η διαβεβαίωση από το υπεραστικό ΚΤΕΛ – κάτι που συμφωνήθηκε – ήταν ότι «όλοι οι μαθητές μπορούν να κάνουν χρήση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ χωρίς να αποκλειστεί κανείς».
Επίσης, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, έχουν εκδοθεί περίπου 2.000 ειδικά μαθητικά δελτία και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Κέρκυρας Ε. Καρύδη συμφωνήθηκε ότι, εάν υπάρχουν αιτήσεις, να εκδοθούν πρόσθετα ειδικά μαθητικά δελτία, και να γίνει χρήση αυτών όπου χρειάζεται, αφού προηγουμένως δηλωθεί από τους μαθητές.
Με αφορμή τις αιτιάσεις ότι κάποιοι μαθητές οι οποίοι δε διαθέτουν τα ειδικά μαθητικά δελτία εξαναγκάζονται να πληρώνουν, η διαβεβαίωση του υπεραστικού ΚΤΕΛ ήταν ότι κανείς μαθητής δεν πληρώνει.
Συμφωνήθηκε, ακόμη, με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ, όπως συγκαλέσει άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο στην κατεύθυνση ότι, θα υπογράψουν την παράταση των συμβάσεων με τη δέσμευση, η οποία μπορεί να γίνει μετά την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης, να υπάρξει συμψηφισμός της φετινής μείωσης με τη μείωση την περσινή.
Από την πλευρά του το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πάρει απόφαση, στην επικείμενη συνεδρίασή του, όπως παραταθούν οι συμβάσεις αυτές μέχρι τέλους Δεκεμβρίου, που είναι ένα χρονικό διάστημα εύλογο, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Βεβαίως, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή του συνόλου ή μέρους των υποχρεώσεων που έχει το Υπουργείο προς τους μεταφορείς.
Όσον αφορά τις επαφές με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, αφού προηγήθηκε ενημέρωση των μελών για το συμψηφισμό της μείωσης με τη περσινή μείωση, θα ξεκινήσουν τις μεταφορές. Το αίτημά τους παραμένει πάντοτε η είσπραξη χρημάτων από προηγούμενες οφειλές, είναι όμως ήδη γνωστό ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνει εξόφληση μέρους των περσινών οφειλών.

Προηγούμενο άρθροΜαγειρέματα με τον Νικόλα και την Δέσποινα
Επόμενο άρθροΤα βραβεία του Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου