Αρχική Άλλες ειδήσεις Παιδεία Στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα λάβουν μέρος Λευκαδίτες μαθητές

Στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα λάβουν μέρος Λευκαδίτες μαθητές

0

Μαθητές από τα Γυμνάσια Νυδριού και Βασιλικής καθώς και των Λυκειακών τάξεων της Βασιλικής θα λάβουν μέρος στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που θα διοργανωθεί φέτος στην Κέρκυρα.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στα μαθήματα Πληροφορικής στο σχολείο.

To 8ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και Παρασκευή 19 – 20 Απριλίου 2018 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με ευθύνη Τοπικής οργανωτικής επιτροπής, που συντονίζει ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ιονίων Νήσων, Γεράσιμος Πολυμέρης, υπό τηναιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού(194888/13-11-2017) και με την υποστήριξη της Περιφ. Δ/νσης Εκπ/σης Ιονίων Νήσων, του Ιονίου Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία θα δημιουργηθούν: στα μαθήματα της Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντική) στην οποία συμμετέχει και ένας εκπ/κός Πληροφορικής κλ. ΠΕ19-20 ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και μαθημάτων άλλης ειδικότητας.

 Η συγκεκριμένη προσπάθεια θα δώσει την ευκαιρία ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής αλλά και παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία, ενημέρωσης και διάδοσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην ολόπλευρη μάθηση μέσω ερευνητικών σχεδίων εργασίας (projects), μοντελοποίησης και επίλυσης πρακτικών προβλημάτων με αξιοποίηση των ΤΠΕ και τέλος επικοινωνίας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους αλλά και με την ευρύτερη κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Προηγούμενο άρθροΣτο διήμερο, κοινό, Συνέδριο της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ θα παραστεί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Επόμενο άρθροΤο Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας παρουσιάζει την νέα του δουλειά “όπως μας έφερναν οι ανέμοι”