Αρχική Άλλες ειδήσεις Παιδεία Μια διαφορετική ημέρα στο σχολείο μας

Μια διαφορετική ημέρα στο σχολείο μας

0
HAL5907

 HAL5907

Τρεις μαθήτριες σχολιάζουν.

Πριν τρεις μήνες αποφασίσαμε – ύστερα από πρόταση της Σχολικής Συμβούλου κ. Κιτσάκη – να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα σχετικά με τους νέους καλλιτέχνες του τόπου μας κι έτσι καταλήξαμε ν’ ασχολούμαστε με την ποίηση και τη ζωγραφική. Είναι – πραγματικά – δυο πολύ όμορφες τέχνες.

Οι δάσκαλοί μας επέλεξαν δυο νέες Λευκαδίτισσες δημιουργούς, την ποιήτρια κ. Νόνη Σταματέλου από τις Τσουκαλάδες και τη ζωγράφο κ. Σοφία Βλάχου από την Καρυά. Η κ. Νόνη Σταματέλου έχει γράψει ποιήματα και με αφορμή τα θέματά τους η κ. Σοφία Βλάχου ζωγράφισε τους πίνακές της. Όλα μαζί εκτέθηκαν το καλοκαίρι στην έκθεση ζωγραφικής – ποίησης με τίτλο: «Λόγος και Χρώμα σε φως θαλασσινό».

Μετά από μερικές εβδομάδες, αφού δουλέψαμε μεταξύ μας στην ώρα της «Ευέλικτης Ζώνης» και γνωρίσαμε από κοντά το πολύ όμορφο έργο των δύο δημιουργών με τους πολύ ζεστούς – γεμάτους εικόνες – στίχους και τις ολοζώντανες ζωγραφιές στους πίνακες, τις καλέσαμε να τις γνωρίσουμε από κοντά και να παρουσιάσουμε το έργο μας.

Όταν ήρθαν, αφού μελέτησαν για λίγη ώρα τα έργα μας, τα οποία είχαμε εκθέσει, μας μίλησαν για την ποίηση και τη ζωγραφική. Είδαμε όλοι μαζί (οι κυρίες κι εμείς οι μαθητές της Στ΄ τάξης) ένα βίντεο με όλη τη δουλειά μας, δηλαδή με τα ποιήματα και τα έργα ζωγραφικής, που είχαμε δημιουργήσει στις ομάδες εργασίας, και τους πίνακες και τα ποιήματα των δύο δημιουργών, που επεξεργαστήκαμε.

Ύστερα μας δόθηκε ο χρόνος να κάνουμε στις προσκεκλημένες μας κάποιες ερωτήσεις για τη ζωή και το έργο τους, τις οποίες ετοιμάσαμε εμείς οι μαθητές συζητώντας στο διάλειμμα, στις οποίες απάντησαν με μεγάλη προθυμία.

Αργότερα τους αφιερώσαμε ένα βιβλίο, που έφτιαξαν οι δάσκαλοί μας, στο οποίο βρισκόταν αποτυπωμένη όλη η δουλειά μας, θαυμάσαμε «ολοζώντανους» τους πίνακες της κ. Σοφίας Βλάχου, τους οποίους έφεραν ειδικά για μας και μας συγκίνησε πολύ η μελοποίηση δύο ποιημάτων της κ. Νόνης Σταματέλου, που ο μουσικοσυνθέτης κ. Τάσος Καρακατσάνης έγραψε ειδικά για την περίπτωση αυτή.

Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε δυο ομάδες. Η μία συνεργάστηκε με την κ. Σοφία Βλάχου, η οποία μας διάβασε ένα ποίημα της κ. Νόνης Σταματέλου, για να φανταστούμε και να κατασκευάσουμε έναν πίνακα ζωγραφικής και η άλλη με την κ. Νόνη Σταματέλου, όπου με τη βοήθεια ενός πίνακα ζωγραφικής της κ. Σοφίας Βλάχου, γράψαμε στιχάκια, τα οποία στη συνέχεια τα συγκεντρώσαμε σ’ ένα ποίημα.

Τέλος χαρίσαμε στις κυρίες ένα δεντράκι ελιάς, τις ευχαριστήσαμε, επειδή αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας χαρίζοντάς μας μια πολύ ωραία εμπειρία και η παρουσίαση τελείωσε μέσα σ’ ένα χαρούμενο, γιορτινό και συγκινητικό – συνάμα – κλίμα.

Οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας
Φένια Ανυφαντή
Εύη Αρέθα
Έλλη Κοντοπρία

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθροΤα ζώδια από την Ζαΐρα
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας – Λευκάδας