Αρχική Άλλες ειδήσεις Παιδεία Εκατοντάδες φοιτητές διαμαρτύρονται στο ΔΣ της Κεφαλονιάς για την κατάργηση του ΤΕΙ

Εκατοντάδες φοιτητές διαμαρτύρονται στο ΔΣ της Κεφαλονιάς για την κατάργηση του ΤΕΙ

0
tei-kefalonia

tei-kefalonia

Συμβαίνει τώρα. Δυναμική κινητοποίηση των φοιτητών. Φωτογραφίες και Βίντεο.

Εκατοντάδες φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου συζητείται η κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και των τμημάτων του Αργοστολίου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, τόνισε πως αύριο Δευτέρα θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Παιδείας, ενώ όπως τόνισε αρνήθηκε να έχει συνάντηση στο Μεσολόγγι στην πρόταση που του έγινε να δημιουργθεί ένα ενιαίο ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ιονίων. Στο συμβούλιο παρούσα είναι και η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Σε λίγο θα δείτε την τοποθέτηση του Προισταμένου του ΤΕΙ Δημοσίων Σχέσεων κ. Αγησίλαου Κονιδάρη. “Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και στο δικό μου τμήμα” τόνισε και ο προϋστάμενος του τμήματος Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι κ. Μπούκας.

«Θα παραμείνουμε εδώ είτε το θέλουν είτε όχι»

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των φοιτητών Γιάννης Σγουρομάλλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Θα φτάσουμε μέχρι τον Υπουργό. Το τμήμα θαπαραμείνει στο Αργοστόλι είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι».

Μίλησαν και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων τμημάτων των φοιτητών.

Μίλησαν και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων τμημάτων των φοιτητών. Αυτή τη στιγμή έχουν μιλήσει ο κ. Στέλιος Ματαράγκας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η. κα Σωφία Αράβου Παπαδάτου από τη ΔΗΜΑΡ, ο Σταύρος Τραυλός για την ΝΔ, ο Δημήτρης Μαντζουράτος από το ΚΚΕ.

Κουμπαρέλης: «Εδώ θα είναι η έδρα μας μέχρι να μας τη σπάσουν»

Συγκλονιστική η ομιλία του αναπληρωτή προϊστάμενου του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων Αρη Κουμπαρέλη: « Και ο κύριος Μαραβέγιας έπεσε θύμα σε αυτή την κατάσταση. Εμείς θα μείνουμε εδώ και θα δίνουμε πτυχία. Εστω και αν δεν μας πληρώνουν. Μέχρι που να μας το σπάσουν αυτή θα είναι η έδρα μας» δήλωσε γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φοιτητές.

Επίσης το λόγο πήρε η μεγαλύτερη σε ηλικία φοιτήτρια του ΤΕΙ η 66χρονη Κατερίνα Πατεινιωτάκη από την Κρήτη, η οποία αναφέρθηκε στην δυσκολία που θα αντιμετωπίσει αν το ΤΕΙ μεταφερθεί στο Μεσολόγγι, συγκλονίζοντας με τα λόγια της.

Την Τετάρτη το Ραντεβού με τον Υπουργό

12.56 μ.μ. : Πριν από λίγο ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ανακοίνωσε πως τελικά το ραντεβού με τονν Υπουργό Παιδείας, θα γίνει τελικά την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα, καθώς λόγω της απεργίας των πλοίων αναβλήθηκε το αυριανό ραντεβού.
Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κυκλοφορεί βιβλίο υπογραφών ενάντια στην κατάργηση του ΤΕΙ, στην οποία υπογράφουν, φοιτητές, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και όποιος άλλος πολίτης ή φορέας το επιθυμεί.

Συμπαράσταση από τους σπουδαστές της ΑΕΝ

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου βρίσκονται και πολλοί σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), οι οποίοι συμπαραστέκονται στους σπουδαστές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Α. Θεοπεφτάτου: «Όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή»

«Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μία φυλακή. Έρχονται και επόμενα. Πρέπει οπωσδήποτε να αγωνιστούμε και να είμαστε σε εγρήγορση. Θα είμαι παρούσα σε όλες τις κινητοποιήσεις. Ευχομαι καλό αγώνα» τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτής κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου πριν από λίγο στην τοποθέτησή της.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και συνεχές ρεπορτάζ στο Inkefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΑυτοί είναι οι δράστες της ληστείας στο Βελβεντό
Επόμενο άρθρο16η αγωνιστική Β΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας