Αρχική Άλλες ειδήσεις Παιδεία Πρόγραμμα υποτροφιών επαγγ. εμπειρίας για αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης

Πρόγραμμα υποτροφιών επαγγ. εμπειρίας για αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης

0
ypourgeio paideias

ypourgeio paideias

Ενημέρωση από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα υποτροφιών επαγγελματικής εμπειρίας για αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού υλοποιεί πρόγραμμα υποτροφιών επαγγελματικής εμπειρίας για αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης των σχολικών ετών 2010-2011 και 2011-2012 ή 2009-2010 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους».
Συγκεκριμένα καλούνται οι απόφοιτοι:

α) Επαγγελματικών Λυκείων – ΕΠΑΛ,

β) Επαγγελματικών Σχολών – ΕΠΑΣ και

γ) αντίστοιχων δομών της Ειδικής Αγωγής και ειδικότερα των ΤΕΕ Β’ Βαθμίδας και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.,

του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να εγγραφούν στο Πληροφοριακό Σύστημα του Προγράμματος μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr και να επιλέξουν από μία (01) έως και τέσσερις (04) θέσεις Μαθητείας από τις προσφερόμενες στο Πληροφοριακό Σύστημα

Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού δίνεται η ευκαιρία σε νέους αποφοίτους:

να αποκτήσουν την πρώτη επαφή τους με την αγορά εργασίας, πραγματοποιώντας μαθητεία 6 ωρών ημερησίως (η διάρκεια της Μαθητείας είναι έξι (6) μήνες, θα χορηγείται στους αποφοίτους υποτροφία 300 € και θα καλύπτεται η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος ) σε επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις μαθητείας.

να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον και

να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.

Για πληροφορίες σχετικά με την παρούσα πρόσκληση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι να επικοινωνούν στα τηλέφωνα που αναφέρονται στην ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr από 8:00 π.μ. έως 16:μ.μ. ή να αποστέλλουν e-mails στο helpdesk@ mathiteia4u.gov.gr

Ως ημερομηνία λήξης των εγγραφών των αποφοίτων στο Πληροφοριακό Σύστημα μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr και των επιλογών θέσεων Μαθητείας από τις προσφερόμενες σ’ αυτό ορίζεται η 08.03.2013.

Προηγούμενο άρθρο«Αποφασίζουμε και διατάζουμε» για….4 χαρτιά !!!
Επόμενο άρθροΔόξα Λευκάδας – Νέα Κηφισιά