Αρχική Άλλες ειδήσεις Έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου

Έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου

0

Τραυματίστηκαν ο πρώην πρωθυπουργός και δύο υπάλληλοι της ΤτΕ.

Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο της Αθήνας, μετά από έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης και τον τραυματισμό τόσο του πρώην πρωθυπουργού όσο και δύο ακόμη αντρών.

Ο Λουκάς Παπαδήμος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι τραυματίστηκε στο θώρακα, τα πόδια και την κοιλιακή χώρα. Ο κ. Παπαδήμος έχει υποστεί και αναπνευστικό έγκαυμα, η σοβαρότητα του οποίου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Αυτή την ώρα, ο κ. Παπαδήμος μεταφέρεται στο χειρουργείο για να καθαριστούν τα τραύματά του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα εισαχθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παρακολούθηση.

Ελαφρότερα είναι τα τραύματα του οδηγού και ενός ακόμη συνοδού, υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίοι έχουν επίσης μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και το ιδιωτικό νοσοκομείο Υγεία, για παν ενδεχόμενο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε ενώ το όχημα του κ. Παπαδήμου βρισκόταν εν κινήσει.

Αυτή την ώρα, οι πληροφορίες για το περιστατικό παραμένουν συγκεχυμένες, πηγές να αναφέρουν ότι στα χέρια του κ. Παπαδήμου έσκασε φάκελος με εκρηκτική ύλη.

Ως αποστολέας του φακέλου εμφανιζόταν η Ακαδημία Αθηνών, της οποίας ο Λουκάς Παπαδήμος είναι πρόεδρος.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό, τότε η επίθεση αυτή θυμίζει πολύ τους «εκρηκτικούς» φακέλους που έστειλαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αλλά και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι οι «Πυρήνες της Φωτιάς».

Τον περασμένο Μάρτιο, η συγκεκριμένη οργάνωση είχε αποστείλει σειρά παγιδευμένων φακέλων σε οικονομικούς στόχους στην Ευρώπη στα πλαίσια του σχεδίου «Νέμεσις».

Οι φερόμενοι ως αποστολείς των φακέλων ήταν, μάλιστα, Έλληνες πολιτικοί.

Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Τσίπρας καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του κ. Παπαδήμου και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Ενήμερος για την επίθεση είναι και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός έχουν ήδη φτάσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας και ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

Επικοινωνία Παυλόπουλου με τον διοικητή του Ευαγγελισμού 

Με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του, τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Το περίεργο βαθούλωμα 

Στο σημείο της έκρηξης έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Ερωτηματικά προκαλεί στις αρχές ένα βαθούλωμα στην πόρτα του αυτοκινήτου του κ. Παπαδήμου, που φαίνεται ότι έχει προκληθεί από έξω προς τα μέσα και όχι το αντίστροφο.

Ο πολιτικός κόσμος για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Τη συμπαράστασή τους στον Λουκά Παπαδήμο και ευχές για ταχεία ανάρρωση εκφράζουν οι πολιτικοί, αμέσως αφότου έγινε γνωστή η είδηση για την επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού.

Λίγο  μετά την γνωστοποίηση του συμβάντος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του, τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

«Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον κ. Λουκά Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στους δημοσιογράφος, λίγο μετά την επίθεση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, έχει ενημερωθεί για την επίθεση και έχει συνομιλήσει με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

«Η ελληνική αστυνομία είναι αυτονόητο ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς γράφει: «Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο και στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του», ενώ κάνει λόγο για «πλήγμα στην Δημοκρατία».

Αυτόπτης μάρτυρας: «Άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη. Είδα ανθρώπους με αίματα».

«Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα».

Αυτά τόνισε πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αυτόπτης μάρτυρας Α.Κ, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι την Ομόνοια, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το αυτοκίνητο του Λ. Παπαδήμου, καθώς και το συνοδευτικό, παραμένουν στο σημείο.

Δείτε περισσότερα στο ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΑνοιξιάτικο μακιγιάζ από την Βασιλική Βονιτσάνου
Επόμενο άρθροΤον κώδωνα του κινδύνου για το ΤΕΙ Λευκάδας κρούει ο Βουλευτής με επιστολή του στον Δήμαρχο