Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Αχτίδα αισιοδοξίας για την 8χρονη Αλεξία που τραυματίστηκε από σφαίρα

Αχτίδα αισιοδοξίας για την 8χρονη Αλεξία που τραυματίστηκε από σφαίρα

0

Είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί εκφράζουν μία μικρή -έστω- αισιοδοξία για την πορεία της υγείας της 8χρονης Αλεξίας, που τραυματίστηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, στο χωριό Θεσπιές.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι θεράποντες γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» επισημαίνουν ότι «η ασθενής Α.Σ. έχει χειρουργηθεί, όπως γνωρίζετε, για διαμπερές τραύμα εκ πυροβόλου όπλου και έχει υποβληθεί σε αποσυμπιεστική κρανιεκτομή (Δ) κροταφικής χώρας και ινιακής χώρας καθώς και σε αφαίρεση της βολίδος. Έκτοτε παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ σε βαθιά καταστολή».

Όπως υπογραμμίζουν οι γιατροί «η κατάσταση και η πορεία της είναι σταθερή, η ενδοκράνιος πίεση με 24ωρη καταγραφή ελεγχόμενη και πρόκειται να υποβληθεί σε νέα απεικόνιση (Μαγνητική τομογραφία)». Και καταλήγουν συμπερασματικά ότι «η κατάστασή της είναι κρίσιμη μεν σταθερή όμως αρκετά 24ωρα με μία μικρή αισιοδοξία όσον αφορά την εξέλιξή της».

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί γιατί από το όπλο του φέρεται να προήλθε η αδέσποτη σφαίρα που χτύπησε την Αλεξία, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Προηγούμενο άρθροΗ Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας κοντά στους συνανθρώπους μας
Επόμενο άρθροΝέο ύποπτο εξετάζουν οι αρχές για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν