Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Ποιες εταιρείες ενδιαφέρονται για τα 28 ακίνητα του Δημοσίου που βγαίνουν στο...

Ποιες εταιρείες ενδιαφέρονται για τα 28 ακίνητα του Δημοσίου που βγαίνουν στο σφυρί

0
taiped-ktiria-660

taiped-ktiria-660

Δείτε ποια είναι τα 28 ακίνητα.

Σε μία προσπάθεια να αντληθούν 200 με 250 εκατομμύρια ευρώ το 2013, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρεί στην αξιοποίηση 28 κτιρίων του Δημοσίου με τη μέθοδο της πώλησης και της επαναμίσθωσης. Το ΤΑΙΠΕΔ μετά την πώληση των κτιρίων θα τα επαναμισθώσει με ετήσιο τίμημα που θ’ ανέλθει περίπου στο 10% της αξίας πώλησης των ακινήτων.

Ουσιαστικά αυτό που θα προσπαθήσει να πετύχει το ΤΑΙΠΕΔ είναι οι ιδιώτες επενδυτές να δανείσουν περίπου 250 εκατ. ευρώ το Δημόσιο, χρήματα τα οποία θα επιστραφούν σε αυτούς σε βάθος 20ετίας. Σημειώνεται ότι, εκτός από το μίσθωμα, το Δημόσιο δεν θα βαρύνεται με τα κόστη συντήρησης των κτιρίων που έχει σήμερα.

Ποια είναι τα 28 ακίνητα

akinita-taiped-470

Ποιες εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα 28 ακίνητα

1. Εθνική Πανγαία Aνώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ ή REIC), θυγατρική του ομίλου της ΕΤΕ. Η εταιρεία διαχειρίζεται 240 εμπορικά ακίνητα αξίας περίπου 900 εκατ. ευρώ.

2. London and Regional Properties, που συνιστά όμιλο διεθνών επιχειρήσεων που ελέγχεται από τους αδελφούς Ρίτσαρντ και Ιαν Λίβινγκστον. Η εταιρεία, γνωστή και από άλλους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ, ελέγχει ακίνητα αξίας 4 δισ. ευρώ, κυρίως στη Βρετανία.

3. Intercontinental International REIC, με έδρα την Ελλάδα και ελέγχεται από την οικογένεια Χαλκιά. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει 14 ακίνητα αξίας 45 εκατ. ευρώ.

4. Eurobank Properties REIC, θυγατρική του ομίλου Eurobank, με ίδια κεφάλαια ύψους 632 εκατ. ευρώ και αξία χαρτοφυλακίου ακινήτων ύψους 568 εκατ. ευρώ.

5. Ellington Credit Opportunities LTD, αμοιβαίο κεφάλαιο με έδρα τις Νήσους Κέιμαν, που επενδύει σε ενυπόθηκους τίτλους και παράγωγα. Τα καθαρά περιουσιακά του στοιχεία ανέρχονται σε 450 εκατ. ευρώ.

6. Dolphin Capital REIT Ltd, με έδρα την Κύπρο, είναι θυγατρική της KC Dolphin Capital Partners που ελέγχεται από τους επιχειρηματίες Μίλτο Καμπουρίδη και Πιερ Χαραλαμπίδη. Οικονομικά υποστηρίζεται από τo επενδυτικό κεφάλαιο Oakhill Advisors European Strategic Credit Fund Master Fund το οποίο με τη σειρά του ελέγχεται από την Oak Hill Advisors, L.P. Η τελευταία είχε κεφάλαιο περίπου 18 δισ. δολ. τον Ιανουάριο του 2013 και λειτουργεί ως hedge fund επενδύοντας σε ομόλογα υψηλής απόδοσης και σε άλλους τίτλους.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΕπιταφίων Ημέρα
Επόμενο άρθροΤα υδροπλάνα επιστρέφουν στην Ελλάδα